Αντίστροφη μέτρηση για Ουκρανούς στο Sevezodonetsk-Αποσύρθηκε η ουκρανική ταξιαρχία από Lisichansk

963

Έπεσαν σε ενέδρα στο Severodonetsk

Εντολή να κρατήσουν μέχρι τέλους με “νύχια και με δόντια” έλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν αρχίσει να περικυκλώνονται στον άξονα Lisichansk- Severodonetsk.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Severodonetsk έχει ήδη ξεκινήσει με το Κίεβο να παίρνει υψηλό ρίσκο και να δίνει εντολή αποχώρησης σε μία Ταξιαρχία που αμύνονταν στο Lisichansk προκειμένου να δημιουργηθεί νέα γραμμή άμυνας έξω από την Ποπάσναγια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η ουκρανική άμυνα στον άξονα Lisichansk- Severodonetsk  τη στιγμή που οι Ρώσοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Ποπάσναγια και μπορούν να επιτεθούν από ακόμη δύο άξονες.

Στην Ποπάσναγια εντοπίστηκαν ενισχύσεις με Ρώσους πεζοναύτες από τη 40η Ταξιαρχία Πεζοναυτών γεγονός που υποδηλώνει κίνηση περικύκλωσης της πόλης Severodonetsk. Μαζί με την κατάληψη του οικισμού στην Bilohorivka, οι ουκρανοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ήδη, ο δρόμος που συνδέει το Severodonetsk με την υπόλοιπη Ουκρανία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού πυροβολικού, πράγμα που σημαίνει ντε φάκτο αποκλεισμό 40.000 πολιτών και 5-8.000 Oυκρανών στρατιωτών.

Δείτε βίντεο

Αντίστροφη μέτρηση για το Severodonetsk

Ρωσικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα διέρρηξαν την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Belogorovka (ή Bilohorivka) μετά την ζεύξη του ποταμού Seversky Donets.

“Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται 5.000-8.000 Ουκρανοί στρατιώτες στην περιοχή του Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρέθηκαν ξαφνικά στα μετόπισθεν των Ουκρανών. Λαμβάνοντας υπόψιν και την διάσπαση της άμυνας στην Ποπάσναγια, ο κίνδυνος για τους Ουκρανούς είναι μεγάλος.

Στην περιοχή Severodonetsk, αμύνονται αρκετά Τάγματα της από την 17η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μονάδες της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 24η Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων.

Μάχες διεξάγονται στα περίχωρα του Lisichansk και του Severodonetsk, στην περιοχή Shipilovka και Privolye.

Δείτε βίντεο

Αποσύρθηκε Ταξιαρχία από το Lisichansk

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί απόσυρσης μιας ολόκληρης Ταξιαρχίας από την πόλη Lisichansk.

Η κατάληψη της πόλης Ποπάσναγια από τους Ρώσους ανάγκασε τους Ουκρανούς να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου προς την κατεύθυνση του Λουχάνσκ.

Η πόλη ήταν βασικό σημείο άμυνας του Ντονμπάς και η πτώση της απειλεί με περικύκλωση την οχυρωμένη περιοχή Severodonetsk-Lisichansk.

Η πτώση της Ποπάσναγια ανάγκασε τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να λάβει επείγουσες αποφάσεις για τη μεταφορά των μονάδων, απομακρύνοντάς τες από πιθανή περικύκλωση.

“Κρατήστε μέχρι τέλους”

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ολόκληρη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποσύρθηκε από το Lysichansk. Ανώτεροι αξιωματικοί εγκατέλειψαν την οχυρωμένη περιοχή, οι οποίοι φέρεται να κλήθηκαν σε «σημαντική συνάντηση» στο Ντνεπροπετρόβσκ όπως έχει ενημερώσει εδώ και ημέρες το WarNews247..

Oι δυνάμεις αυτές μετακινούνται έξω από την Ποπάσναγια στα μπλε σημεία που δείχνει ο χάρτης παρακάτω. Εκεί οι Ουκρανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα γραμμή άμυνας με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδο ρωσικών και συμμαχικών δυνάμεων βαθύτερα στο Ντονμπάς με κατεύθυνση Βakhmut- Κραματόρσκ-Σλαβιάνσκ.

Οι Ουκρανοί έχουν πάρει τεράστιο ρίσκο καθώς κινδυνεύουν να περικυκλωθούν πολύ γρήγορα σε Severodonetsk-Lisichansk.Όπως έχουμε αναφέρει, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο του οικισμού Nizhnee και ο δρόμος προς το Lisichansk από τα νότια είναι ανοιχτός.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς ζήτησε επανειλημμένα από το Κίεβο άδεια να αποσυρθεί σε νέες θέσεις, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Δείτε χάρτη και βίντεο

Image

Oι ουκρανικές δυνάμεις έπεσαν σε ενέδρα στο Severodonetsk 

Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν σοβαρές απώλειες στην πρώτη γραμμή άμυνας στην περιοχή του Severodonetsk.

Η φρουρά της πόλης του Severodonetsk αιφνιδιάστηκε καθώς έπεσε σε ενέδρα που είχαν στήσει οι Ρώσοι σε ένα από τα δάση στις ανατολικές παρυφές της πόλης.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις ανέμεναν ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα άρχιζαν να σφυροκοπούν με το πυροβολικό τα χαρακώματα και τα οχυρά στα περίχωρα της δασικής ζώνης κοντά στο Severodonetsk.

Γι αυτό αρκετές δυνάμεις μετακινήθηκαν στο ίδιο το δάσος. Προφανώς, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να στήσουν παγίδα και να κυκλώσουν μέσα από το δάσος τις ρωσικές δυνάμεις χτυπώντας τες από πίσω.

Όμως οι Ρώσοι απάντησαν με δικιά τους ενέδρα: Οι Ουκρανοί άρχισαν να προχωρούν βαθύτερα στο δάσος με αποτέλεσμα να βρεθούν εντός εμβέλειας των Ρώσων ελεύθερων σκοπευτών και του πυροβολικού.

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Οι Ουκρανοί σημείωσαν μεγάλες απώλειες.

Και όταν οι επιζώντες Ουκρανοί άρχισαν να υποχωρούν στα χαρακώματα που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ως «δόλωμα», το ρωσικό πυροβολικό άνοιξε ξανά πυρ.

Πλέον, η διοίκηση του ουκρανικού Στρατού προσπαθεί να βρει αν υπήρξε «ατύχημα» ή υπάρχουν άτομα στη φρουρά του Severodonetsk των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στα εθνικά τάγματα που διαρρέουν πληροφορίες στα ρωσικά στρατεύματα και στις δυνάμεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ.

Οι Ουκρανοί είχαν κρύψει μέσα στο δάσος σημαντικό αριθμό όπλων και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή, AGS, αντιαρματικών και ασύρματων.

Δείτε βίντεο

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας