Αμερικάνοι και Βρετανοί πολεμούν Ρώσους-Πρώτη αναμέτρηση τους στα ουκρανικά δάση

1302

Κρατούν όρθιο τον ουκρανικό Στρατό

Tην πρώτη κοινή αποστολή βρετανικών-αμερικανικών, και ίσως καναδικών ενόπλων δυνάμεων, εναντίον ρωσικής ομάδας παρουσίασαν ρωσικά ΜΜΕ ως απόδειξη της ευθείας εμπλοκής των χωρών αυτών στο θέατρο επιχειρήσεων της Ουκρανίας.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες στήνουν ενέδρα εναντίον ρωσικής ομάδας σε δασική περιοχή στο Ντονμπάς. Το συμβάν έγινε πρόσφατα και ίσως πρόκειται είτε για την πόλη Liman είτε για το Severodonetsk.

Αμερικανοί και Βρετανοί εναντίον Ρώσων στο Ντονμπάς! 

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι στρατιώτες αυτοί ανήκουν σε μισθοφορική εταιρεία και δεν είναι απλοί “εθελοντές”.

Οι “ΝΑΤΟϊκές” δυνάμεις επιτέθηκαν σε ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού BTR-80 με ΝΑΤΟϊκά «Matador» και AT-4.

Στη συνέχεια απομακρύνονται γρήγορα χωρίς δικές τους απώλειες.

Το δεύτερο μέρος της ίδιας μάχης δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακό: To BTR-80 φαίνεται να δέχεται και δεύτερο αντιαρματικό πύραυλο από πολύ κοντινή απόσταση με ένα UAV των Αμερικανών μισθοφόρων να καταγράφει το κτύπημα.

Παρόλ αυτά, το ρωσικό BTR-80 δείχνει να αντέχει το κτύπημα και να συνεχίζει να κινείται.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως επλήγη και από τα δύο είδη αντιαρματικών που είχαν Αμερικανοί και Βρετανοί. Σίγουρα οι εκρήξεις θα έχουν τραυματίσει ρωσικό προσωπικό εντός του BTR-80.

Κρατούν όρθιο τον Ουκρανικό Στρατό!

Πάντως, όπως θα δείτε και παρακάτω, φαίνεται πως οι ξένοι μισθοφόροι κρατούν όρθιο τον ουκρανικό Στρατό. Οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται υπό διάλυση σε αρκετές περιοχές ενώ έχει δημιουργηθεί και χάσμα στην ουκρανική κοινωνία.

Αυτό που συνέβη στην Liman με την άτακτη υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων αποτελεί δείγμα κατάρρευσης.

Χτες οι Ρώσοι ύψωσαν και τυπικά την σημαία στην πόλη.

Δείτε βίντεο

Το MATADOR, γνωστό στις ευρωπαϊκές αγορές και ως RGW 90, είναι ένας μη κατευθυνόμενος εκτοξευτής αντιαρματικών πυραύλων μικρής εμβέλειας που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή κρατική αμυντική εταιρεία RAFAEL Advanced Defense Systems, τις ένοπλες δυνάμεις της Σιγκαπούρης και την Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας καθώς και τη γερμανική αμυντική εταιρεία Dynamit Nobel.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης, το MATADOR αναπτύχθηκε για τους περιορισμένους χώρους των περιβαλλόντων αστικού πολέμου και είναι ικανό να διεισδύσει στην άμυνα των περισσότερων APC και ελαφρών αρμάτων μάχης.

Το όπλο έχει μια κεφαλή «διπλής ικανότητας» με λειτουργία καθυστέρησης δράσης που έχει σχεδιαστεί για να “δημιουργεί” εξόδους σε κτίρια. Κατά τις μάχες σε αστικά περιβάλλοντα, η ικανότητα αποφυγής εισόδου από πόρτες και παράθυρα μπορεί να σημαίνει αποφυγή ενέδρων ή παγίδων.

Το όπλο είναι «από τα ελαφρύτερα στην κατηγορία του», σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης και εξαιρετικά ευέλικτο. Το MATADOR έχει μέγιστη αποτελεσματική εμβέλεια 500 μέτρων.

Aρνούνται να πολεμήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις

Ταυτόχρονα, το πρόβλημα στις ουκρανικές ΕΔ επιδεινώνεται συνεχώς με αρκετές μονάδες να αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές και να αποχωρούν από τα πεδία των μαχών.

Το πρόβλημα ενώ εντοπιζόταν αρχικά στις Μονάδες Άμυνας Εδάφους, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να γιγαντώνεται δείγμα του χαμηλού ηθικού, της ανυπαρξίας όπλων, πολεμοφοδίων κτλ.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που θα δείτε και προέρχονται από την περιοχή Kamyshevakh στο Ντονμπάς.

“Πολεμήσαμε εναντίον πυροβολικού και Αεροπορίας με αυτά τα όπλα που βλέπετε. Όπλα από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κάποια άλλα σχετικά πρόσφατα.

Με αυτά έπρεπε να πολεμήσουμε εναντίον ελικοπτέρων που μας σφυροκοπούσαν συνεχώς. Το βαρύ τους πυροβολικό κατέστρεψε τις οχυρώσεις μας.

Αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε. Έχω το αίμα του φίλου μας Roman που χτυπήθηκε, δεν μπόρεσε να σωθεί αν και κάναμε τα πάντα. Προς το παρόν όλοι από την ομάδα είναι ζωντανοί.

Φύγαμε μακριά από την θέση μας. Θέλουν να μας κάνουν λιποτάκτες.

Ζητήσαμε από την στρατιωτική Διοίκηση να κάνει μια νομική αξιολόγηση της κατάστασης μας για να λυθεί το θέμα.

Στο δεύτερο βίντεο λένε:

“Ανήκουμε στη δεύτερη Ομάδα του 46ου Τάγματος. Μετά από δύο εβδομάδες εκπαίδευσης μας στείλανε σε θέσης μάχης.

Σύμφωνα με τον Διοικητή έπρεπε να πάμε στη Ζαπορίζιε αλλά μας στείλανε στο Λουγκάνσκ κοντά στην πόλη Ποπάσναγια για να πολεμήσουμε εκεί και να υπερασπιστούμε το χωριό Kamyshevakha. (σσ έπεσε στα χέρια Ρώσων).

Από τα πρώτα λεπτά της άφιξης μας δεχτήκαμε καταιγισμό όλμων.

Από την πρώτη ημέρα δεν είχαμε ούτε φαγητό ούτε νερό ούτε τίποτα. Έπρεπε να βρούμε μόνοι μας.

Δεν είχαμε κανένα μέσο επικοινωνίας, μόνο ο Διοικητής είχε πρόσβαση.

Όταν τραυματιστήκαμε δεν είχαμε γιατρό, γι αυτό πέθανε ο στρατιώτης μας.

Ελικόπτερα, μαχητικά και πυροβολικό σφυροκοπούσαν τις θέσεις μας και γι αυτό ο Διοικητής μας αποφάσισε να υποχωρήσουμε.

10 λεπτά αφού φύγαμε, συνέτριψαν τις θέσεις μας με πυροβολικό. Αν είχαμε μείνει θα ήμασταν νεκροί.

Η Διοίκηση θέλει να μας θεωρήσει λιποτάκτες”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας