Αυξήθηκε υπέρογκα το ημερομίσθιο των δυτικών μισθοφόρων στην Ουκρανία

1012
Αυξήθηκε υπέρογκα το ημερομίσθιο

Μια ανακοίνωση που προσφέρει εργασία σε μισθοφόρους στην Ουκρανία με «εμπειρία μάχης» ώστε να μεταβούν στην εμπόλεμη ζώνη, εμφανίστηκε σε ηλεκτρονική σελίδα. 

Σύμφωνα με ειδικούς, η προτεινόμενη πληρωμή είναι διπλάσια από τις μέσες τιμές στην «αγορά».

Οι πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας αναφέρονται σαφώς στην Silent Professionals, μια διεθνή ηλεκτρονική πύλη αναζήτησης εργασίας ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικών ντεντέκτιβ και μισθοφόρων.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε αναζήτηση μισθοφόρων στην ανάρτηση Evacuation- Protection Agents – Ukraine.

Επεξηγείται, μάλιστα, ότι πρόκειται για δουλειά στην απομάκρυνση πολιτών και στρατιωτικών από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας.

Μεταξύ των υποχρεωτικών απαιτήσεων: τουλάχιστον πέντε χρόνια εμπειρίας μάχης, ικανότητα χειρισμού σοβιετικών όπλων και σύγχρονων όπλων του ΝΑΤΟ, κριτική σκέψη, ικανότητα χρήσης χάρτη και πυξίδας και φυσικών δεδομένων.

Στον αιτούντα προσφέρεται σύμβαση με πληρωμή από μία έως δύο χιλιάδες δολάρια την ημέρα και μπόνους, τα οποία υποτίθεται ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο προσωπικής διαπραγμάτευσης με κάθε υποψήφιο.

Ο εργοδότης -μια αμερικανική οργάνωση που δεν κατονομάζεται- ορίζει τις απαιτήσεις.

Είναι επιθυμητό ο υποψήφιος να μιλάει Ρώσικα, Ουκρανικά, Πολωνικά, Σλοβακικά, Ουγγρικά, Ρουμανικά ή Μολδαβικά και να έχει την υπηκοότητα κράτους που συνορεύει με την Ουκρανία.

Θα ήταν καλύτερα ένα υπάρχει διαβατήριο μιας από τις χώρες της ΕΕ ή της ζώνης Σένγκεν.

Η ανακοίνωση έγινε αντιληπτή για πρώτη φορά από την πύλη Ukraina.ru και τον Γιούριι Μπαράντσικ , αρχισυντάκτη του πρακτορείου ειδήσεων Regnum, στο κανάλι του στο Telegram .

«Η περιγραφή αυτής της αναζήτησης εργασίας σε δημόσιο ιστότοπο υποδηλώνει ότι αυτές οι απαιτήσεις προβάλλονται για τους υποψηφίους για τη θέση «φύλακες ασφαλείας και διασώστες».

Ωστόσο, το μέγεθος του στοιχήματος υποδηλώνει ότι πρέπει να είναι «ειδικοί με εμπειρία μάχης» προσλαμβάνονται για εργασίες υψηλού κινδύνου», καταλήγει ο Μπαράντσικ.

Ο επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας RSB-Group, βετεράνος της FSB Όλεγκ Κρίνιτσιν, σημειώνει ότι οι προτεινόμενες τιμές – ένα έως δύο χιλιάδες δολάρια την ημέρα – είναι σημαντικά υψηλότερες από τον μέσο μισθό ενός μαχητή.

«Θα σας πω για το παράδειγμα των μισθοφόρων στο Ιράκ. Στη συνέχεια, κεφάλαια από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Blackwater, γνωστή πλέον ως Academi, προήλθαν από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου – πληρώνονταν περίπου 1500 δολάρια σε κάθε μαχητή.

Οι εθελοντές μισθοφόροι έπαιρναν 500-800 δολάρια την ημέρα.

Επιπλέον, αυτοί είναι οι μαχητές που βρίσκονταν στους πιο επικίνδυνους τομείς όπως η Φαλούτζα, ή αυτοί που παρείχαν συνοδεία», εξήγησε ο Κρίνιτσιν στην εφημερίδα Vzglyad. Ενώ στις «πράσινες ζώνες» οι ίδιοι μισθοφόροι λαμβάνουν 200-300 δολάρια την ημέρα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού PMC, στη μνήμη του καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ πληρωμών σε Αμερικανούς μισθοφόρους στο Ιράκ.

Ήταν πέντε μαχητές που πληρώθηκαν 30 χιλιάδες δολάρια για τρεις ημέρες – συνόδευαν μια αντιπροσωπεία Αμερικανών πολιτικών που ήταν εξαιρετικά φοβισμένοι από την κατάσταση στην ιρακινή πρωτεύουσα.

«Επιπλέον, δεν έφυγαν καν από την «πράσινη ζώνη». Ήμουν στη Βαγδάτη την ίδια στιγμή, σε αυτή την «πράσινη ζώνη» – αυτή είναι μια περιοχή περιφραγμένη με φράχτη τριών μέτρων, κατά μήκος της περιμέτρου της οποίας υπήρχαν τανκς M1 Abrams και μέσα υπήρχαν φρουροί », είπε η πηγή.

«Έτσι, ένα ή δύο χιλιάδες δολάρια την ημέρα για μισθοφόρους στην Ουκρανία ακούγονται απίθανο», είπε ο Κρίνιτσιν.

Επιπλέον, εξέφρασε αμφιβολίες ότι το «έργο» των Αμερικανών τυχοδιωκτών θα ήταν περιζήτητο στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων του.

«Τώρα δεν υπάρχει σχεδόν καμία επαφή πυρός – η όλη αντιπαράθεση καταλήγει σε μονομαχίες πυροβολικού. Και οι μισθοφόροι, στην πραγματικότητα, δεν έχουν τίποτα να κάνουν εκεί», σημείωσε ο Κρίνιτσιν.

Σήμερα στην Ουκρανία υπάρχει «βιασύνη στην αγορά» για ιδιωτικούς στρατιωτικούς εργολάβους, υποστήριξε ο Ρόμπερτ Γιανγκ Πέλτον, Αμερικανός ειδικός στους Ιδιωτικού Στρατιωτικούς Εργολάβους – PMC.

Ο Τόνι Σιίνα, Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών και ασφάλειας Mosaic, δήλωσε ότι ήδη εργάζονται στην Ουκρανία με ιδιώτες πελάτες, εταιρείες και PIP, PEP, βοηθώντας στην εκκένωση τους από την Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας