Συνάντηση Λαφαζάνη με τον Μοχ. Ελανγκούζ και αντιπροσωπεία της Αλ-Φατάχ στην Ελλάδα

1648
λαφαζάνης
Αντιπροσωπεία της Λα’ι’κής Ενότητας αποτελούμενη από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της και τα μέλη του Π.Σ Τάσο Μαυρόπουλο και Διονύση Φλαμιάτο, συναντήθηκε στα γραφεία της ΛΑ.Ε με αντιπροσωπεία της Αλ- Φατάχ Ελλάδας  αποτελούμενη από τον Μοχάμεντ Ελαγκούζ πρόεδρο για την οργάνωσή σε Ελλάδα Κύπρο, της Παλαιστινιακής παροικίας Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο της Αλ-Φατάχ Ευρώπης και από τους Χοσέν Αλ Σικσίκ μέλος της οργάνωσης υπεύθυνος για την Αθήνα, Μανάρ Άπο Σάμρα μέλος της οργάνωσης.
Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών διεξήχθη σε καλό κλίμα.
Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε την σταθερή υποστήριξη της ΛΑ.Ε στον δίκαιο εθνικό-απελευθερωτικό αγώνα ,που διεξάγει ο Παλαιστινιακός λαός δεκαετίες τώρα ,απέναντι στον ισχυρότερο παγκόσμια,  ιμπεριαλιστικό άξονα Αμερικής-Ισραήλ .Εξήρε τον ηρωισμό των Παλαιστινίων ,οι οποίοι είναι φάρος ελπίδας και μίμησης κι για άλλους λαούς,για εθνική απελευθέρωση και ανεξαρτησία.Ανέδειξε τα κοινά στοιχεία με τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων το 1821 και την εαμική αντίσταση στην χώρα μας. Ανέφερε ότι ο μόνος δρόμος για τους λαούς είναι ο ανυπότακτος αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τη νεοαποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι η μήτρα όλων των δεινών για την ανθρωπότητα. Στηλίτευσε την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου,που σαν να μην έφτανε η καταστροφή που έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία, προσδένει, ταυτόχρονα, την χώρα στο άρμα του αμερικανοϊσραηλινού άξονα στην περιοχή, βάζοντας σε κίνδυνο και σε περιπέτειες τόσο την χώρα μας όσο και όλους τους λαούς της περιοχής μας και ειδικότερα τον Παλαιστινιακό λαό.
Στην συνέχεια δήλωσε την αλληλεγγύη της Λα’ι’κής Ενότητας για τους φυλακισμένους αγωνιστές και αγωνίστριες που βρίσκονται παράνομα στης φυλακές των Ισραηλινών,τονίζοντας,ότι και στην Ελλάδα έχουμε την παράνομη πολιτική φυλάκιση δύο νέων ανθρώπων,της Ηριάννα και του Περικλή.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Μοχάμεντ Ελαγγούζ ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για την υποδοχή καθώς ανέφερε την εκτίμησή του στο πρόσωπό του ,ως ενός γνήσιου και αταλάντευτου αγωνιστή για την ειρήνη και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων ,καθώς επίσης αναγνώρισε στο πρόσωπό του και στο πρόσωπο της ΛΑ.Ε ένα μεγάλο φίλο του  παλαιστινιακού λαού.
Ακολούθως έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία του παλαιστινιακού αγώνα,καθώς και την από χρόνια σχεδιαζόμενη επιβολή της σιωνιστικής κυριαρχίας στην περιοχή της Μ. Ανατολής.Κατήγγειλε τον ρόλο των Αμερικάνων και των Ισραηλινών ως τρομοκράτες των λαών και φονιάδων ειδικά των Παλαιστινίων .
Εξέφρασε την ανυποχώρητη διεκδίκηση,για εθνική απελευθέρωση της Παλαιστίνης και ζήτησε την στήριξη και συμπόρευση της ΛΑ.Ε σ αυτόν τον αγώνα.Επίσης κατήγγειλε την ισραηλινή κυβέρνηση για τις παράνομες φυλακίσεις αγωνιστών, όπως του ηγέτη τους Μαρουάν Μπαργούτη, της Λε’ι’λα Χάλεντ και πολλών άλλων.
Ενόψει των 13 χρόνων από τον θάνατο του ηγέτη τους Γιάσερ Αραφάτ (παραδοσιακού φίλου του ελληνικού λαού),πρότεινε την συμμετοχή της ΛΑ.Ε στην εκδήλωση στην μνήμη του, καθώς και στις 29/11 στις εκδηλώσεις της παγκόσμιας ημέρας αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.Ανέφερε ότι στην Ελλάδα ζουν αρκετές χιλιάδες Παλαιστίνιοι ,με ελληνική υπηκοότητα ,όπου οι περισσότεροι έχουν γνωρίσει μόνο αυτή την πατρίδα.Ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό ,που απ την αρχή στάθηκε αλληλέγγυος στον αγώνα τους και τους υποδέχθηκε με αδελφική αγάπη .
Τέλος οι δύο αντιπροσωπείες κατέληξαν στην ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας ,έναντι των κοινών κινδύνων και την οικοδόμηση  στενότερης σχέσης μεταξύ των δύο λαών.
laf fatax2
laf fatax3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας