Όργιο γελοιότητας και αθλιότητας σε «ρεπορτάζ» του Αυτιά για την ακρίβεια στο… Βέλγιο

293

Σε όργιο.. αθλιότητας υπέπεσε, για μια ακόμη φορά, ο γνωστός, και μη εξαιρετέος, Γιώργος Αυτιάς, ευρωβουλευτής, πλέον, της ΝΔ, ο οποίος σε ένα παροιμιώδες -για την υποκρισία του- «ρεπορτάζ» πήγε στην ψαραγορά των Βρυξελλών, προκειμένου να συγκρίνει τις εκεί τιμές με τις αντίστοιχες τιμές στην Ελλάδα!

Κατ’ αρχήν, απολαύστε τον (αν δεν προλάβετε να εξοργιστείτε):

Πρόκειται για μια ακόμη γκαιμπελικής προπαγάνδας, έμπνευση. Κι αυτό γιατί ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο δεν είναι 1.000 ευρώ, όπως ισχυρίζονται στον ΣΚΑΪ, αλλά… 2030 ευρώ! Και, ναι, οι Βρυξέλλες είναι μια από τις ακριβότερες πόλεις στην Ευρώπη, όμως, ταυτόχρονα, έχει και από τους υψηλότερους μισθούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euractiv, ο κατοχυρωμένος κατώτατος μισθός στο Βέλγιο είναι 2.029,88€, με προοπτική παραπέρα ανόδου, ενώ την ίδια στιγμή, η χώρα με τον πέμπτο υψηλότερο κατώτατο μισθό στην ΕΕ (μετά το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ιρλανδία και τη Γερμανία)!

Συγκριτικά λοιπόν με τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, που είναι στα 830€, τα μπαρμπούνια που έχουν 32 ευρώ είναι πολύ ακριβότερα αναλογικά με τον μισθό μας, σε σχέση με το αντίστοιχο προϊόν στο Βέλγιο -εφόσον συγκριθεί με τον εκεί μισθό.

Κατά τα άλλα, δεν μας κάνει καμιά εντύπωση η… αδέσμευτη και… έγκυρη ενημέρωση του Γιώργου του Αυτιά.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας