Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους-εγγύηση 5 εκ.ευρώ ο ιδιοκτήτης του Τelegram Πάβελ Ντούροφ

252

Ο 39χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά από τέσσερις ημέρες κράτησης.

Αφού ενημερώθηκε ότι τέθηκε επισήμως υπό έρευνα για τη φημολογούμενη σύνδεση της πλατφόρμας Telegram με το οργανωμένο έγκλημα, οι δικαστές αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εφόσον καταβάλει εγγύηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ντούροφ υποχρεούται επίσης να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές την εβδομάδα και του απαγορεύεται η έξοδος από τη Γαλλία.

Ο Πάβελ Ντούροφ, γνωστός ως «ο Ρώσος Μαρκ Ζάκερμπεργκ», είναι επίσης υπήκοος Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 15,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Πάβελ Ντούροφ όπως και ο Έλον Μασκ, είναι φανατικός υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου κάτι το οποίο η ΕΕ αλλά και οι ΗΠΑ των Δημοκρατικών δεν εγκρίνουν, καθώς είναι υπέρ της «φίμωσης» και της απόλυτης κυριαρχίας μίας άποψης, της δικής τους.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε δηλώσει πως ορισμένες κυβερνήσεις είχαν επιδιώξει να του ασκήσουν πιέσεις, αλλά υποστήριζε ότι η πλατφόρμα του πρέπει να παραμείνει «ουδέτερη» και όχι να εξυπηρετεί «γεωπολιτικά παιχνίδια».

Η ελευθερία του λόγου όμως φέρνει την ελευθερία της σκέψης και τα δύο μαζί προκαλούν αντίδραση προς την κυριαρχία του διεθνιστικού συστήματος.

 

Συνεπώς είναι γεωπολιτικό παιχνίδι. Πάντα θα είναι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας