Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι

1898
Τσαϊκόφσκι
Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και σαν λαός υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορούν ακόμα να γαληνεύουν την ψυχή μας.
Ένα από αυτά είναι η ομορφιά της ίδιας της χώρας μας και ένα άλλο είναι η τέχνη.
Είμαστε στο καλοκαίρι και είναι σε εξέλιξη το φεστιβάλ το Φεστιβάλ Αθηνών.

Εχθές δόθηκε μία πάρα πολύ ωραία συναυλία με έργα Τσαϊκόφσκι από την ομώνυμη ορχήστρα. Το “Ιταλικό καπρίτσιο”, το “Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα – νούμερο 1” σε Σι ύφεση Ελάσσονα και φυσικά, αποσπάσματα από τα πολύ γνωστά έργα του. Από τον “Καρυοθραύστη”, “Την ωραία κοιμωμένη” και “Τη λίμνη των κύκνων”.

Τα έργα αυτά με τα οποία έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, έγιναν γνωστά και αγαπήθηκαν όχι μόνο για τη χορογραφία τους αλλά κυρίως για τη μουσική Τσαϊκόφσκι.

Ο Τσαϊκόφσκι, ο οποίος γεννήθηκε το 1840 στη Ρωσία, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συνθέτες όλων των εποχών. Η μουσική του, πολύ-πολύ αγαπημένη, στην οποία βρήκε την προσωπική του έκφραση είναι έκφανση των συμφωνικών και οπερατικών μορφών και βρήκε την ευτυχέστερη σύνθεσή τους στη μουσική μπαλέτου για την οποία έχει γίνει πολύ γνωστός. Εκεί, θεωρείται η κορυφαία προσφορά του.

Στην διεύθυνση της ορχήστρας ήταν ο μεγάλος Βλαντιμίρ Φεντοσέγιεφ και σολίστ η Βαρβάρα Νεπόμνιασιαγια.

Όσοι παρακολούθησαν την συναυλία εχθές το βράδυ στο Ηρώδειο, ένιωσαν αυτή την προσφορά και πραγματικά ήταν μία μαγεία η φωτισμένη Ακρόπολη, η πανσέληνος, το Ηρώδειο και η μουσική.

Έχουμε πάντα την δυνατότητα να ζούμε και πολύ πολύ ευτυχισμένες στιγμές και αισθανόμαστε ευγνώμονες για αυτούς που μας τις προσφέρουν.

*Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Τμήματος Πολιτισμού ΛΑ.Ε. στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας