Συγκέντρωση εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας. Παρών από ΛΑ.Ε ο Δ. Στρατούλης

1537
βούλας

Πολυπληθές κλιμάκιο της ΛΑ.Ε αποτελούμενο από τον Δημήτρη Στρατούλη μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε και από πολλά μέλη της από τις τοπικές οργανώσεις της στους δήμους της ευρύτερης περιοχής Βούλας-Γλυφάδας-Αργυρούπολης-Ελληνικού παραβρέθηκε και συμμετείχε την Πέμπτη, 28/06, στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία, που πραγματοποίησε μέσα στον περίβολο του Ασκληπιείου Βούλας ο σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ως διαμαρτυρία, γιατί το Ασκληπιείο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Παρ’ ότι εξυπηρετεί 1,5 εκ κατοίκους στα νότια της Αττικής και είναι σε γενική εφημερία για τον Πειραιά κάθε 4 ημέρες διαρκώς υποβαθμίζεται.

Δεν έχει αξονικό τομογράφο παρότι εδώ και δύο χρόνια οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι θα χαλάσει! Πολλά βαριά περιστατικά παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία με κίνδυνο των ασθενών.

Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό – λείπουν 360 άτομα – και οι συμβασιούχοι – επικουρικοί, που σήμερα στηρίζουν το Νοσοκομείο, είναι υπό απόλυση με την νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το αιμοδυναμικό εργαστήριο για τα επείγοντα καρδιολογικά κλείνει!! μετά τις 8 μμ στην γενική εφημερία λόγω έλλειψης προσωπικού. Τα εργαστήρια υπολειτουργούν, καθώς λείπουν βασικά αντιδραστήρια.

Ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους ανάφερε τα εξής:

«Εκφράζω την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της ΛΑΕ στον αγώνα σας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές υποχρηματοδότησης, του Νοσοκομείου σας, μη προώθησης των αναγκαίων προσλήψεων προσωπικού και μη συντήρησης και αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του, που η κυβέρνηση εφαρμόζει, για να πετύχει αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα για την αποπληρωμή των δανειστών της χώρας. Αυτές οι πολιτικές έχουν ως πρώτα θύματα εσάς του εργαζόμενους αλλά πλήττουν κυρίως τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, που, αντί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματά του, επιδιώκει να φιμώσει τους εργαζόμενους για να μη τα καταγγέλλουν, απειλώντας με στόχο τον εκφοβισμό τους, συνδικαλιστές, όπως για παράδειγμα τον γιατρό Αντώνη Καραβά.

Με την ενότητα και τον αγώνα σας, με τον συντονισμό σας με τους εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων και τη συνεργασία σας με τους λαϊκούς φορείς της ευρύτερης περιοχής σας μπορείτε να έχετε αποτελέσματα στον αγώνα σας για τη στήριξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου σας και για ένα ολοκληρωμένο και ανθρωποκεντρικό δημόσιο, δωρεάν και καθολικό Εθνικό σύστημα Υγείας, προσβάσιμο απ’ όλους, με αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης και την προώθηση των αναγκαίων προσλήψεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας