350.000 άνδρες ανέπτυξαν Ρώσοι σε Ντονμπάς Χερσώνα-Ανησυχία ΗΠΑ για Ουκρανική συντριβή

1794

“UkraLeaks”: Έγγραφο της CIA αποκαλύπτει ότι «Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους όποτε και να κάνουν αντεπίθεση

Oι Αμερικανοί δεν πιστεύουν ότι η περιβόητη και διαφημισμένη ουκρανική αντεπίθεση θα μπορούσε να φέρει κάποια σημαντική νίκη για τους Ουκρανούς όπως αναφέρει η Washington Post, βασιζόμενη άκρως απόρρητο έγγραφο της CIA που δημοσιεύεται στα UkraLeaks.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η συγκέντρωση στρατευμάτων, πυρομαχικών και εξοπλισμού υπολείπεται κατά πολύ των αρχικών στόχων του Κιέβου που είναι η ανακατάληψη των περιοχών που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους και πλέον έχουν χαρακτηριστεί «ρωσικό έδαφος» από το δημοψήφισμα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Με την επισήμανση «άκρως απόρρητο», η αξιολόγηση των Αμερικανών για τις ουκρανικές δυνατότητες και το πιθανό αποτέλεσμα είναι μάλλον απαισιόδοξες: «Ελλείψεις παραγωγής, ισχύος και εφοδιασμού» θα οδηγήσουν «πιθανόν σε μέτρια εδαφικά κέρδη».

Η ισχύς της εδραιωμένης ρωσικής άμυνας σε συνδυασμό με τις «μόνιμες ελλείψεις της Ουκρανίας σε προμήθειες εκπαίδευσης και πυρομαχικών πιθανότατα θα επιβαρύνουν την πρόοδο και θα επιδεινώσουν τις απώλειες κατά τη διάρκεια της επίθεσης», αναφέρει το έγγραφο.

Το Γραφείο του Διευθυντή της CIA το οποίο φαίνεται ότι παρήγαγε το έγγραφο που διέρρευσε, αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Η διαρροή των απόρρητων εγγράφων, έδωσε αξιοσημείωτες πληροφορίες για τις δραστηριότητες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών παγκοσμίως , αλλά οι αποκαλύψεις για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αποδείχθηκαν ιδιαίτερα διαφωτιστικές.

«Η Ουκρανία ήταν απίθανο να ανακαταλάβει τόσα εδάφη όπως συνέβη το περασμένο φθινόπωρο» καταλήγει η θέση της CIA.

Όλα αυτά ενώ το ρωσικό πυροβολικό και η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησαν σαρωτική επίθεση καταστρέφοντας 98 μονάδες του ουκρανικού πυροβολικού σε αποστολές καταστολής της εχθρικής ισχύος. Τα περισσότερα πυροβόλα που καταστράφηκαν ήταν δυτικά.

Επίσης καταρρίφθηκαν κατά την διάρκεια της περασμένης ημέρας, 10 αμερικανικά βλήματα HIMARS και ουκρανικά BM-30 Smerch, (ρουκέτες των 300 χλστ.), έναν βαλλιστικός τακτικός πύραυλος Grom-2, ουκρανικής παραγωγής και 14 drones των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στο Μπάκχμουτ η κατάσταση είναι αμετάβλητη: Οι Ουκρανοί έχουν περιοριστεί σε ένα ή δύο οικοδομικά τετράγωνα, αλλά δεν έχουν παραδοθείν ακόμα, περιμένουντας, ίσως, την αντεπίθεση.

Οι Ρώσοι έχουν απομακρύνει τις περισσότερες μονάδες τακτικού Στρατού από την μάχη για να τις ξεκουράσουν και να τις αναδιοργανώσουν σε αναμονή της ουκρανικής αντεπίθεσης, αφήνοντας βασικά τις μονάδες της Wagner να επιχειρούν, έχοντας πλέον ελέγξει σχεδόν όλη την πόλη.

Βασικά οι Ρώσοι προετοιμάζουν κι αυτοί δύο Στρατιές συνολικής ισχύος 200.000 ανδρών από τους 300.000 που επιστράτευσαν το περασμένο φθινόπωρο. 

Μόνο οι 100.000 έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 40%, δηλαδή περίπου 40.000 άνδρες έχουν εμπλακεί σε αμυντικές μάχες στην περιοχή της Ζαπορίζια και της Χερσώνα και τις επιθετικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ).

Επίσης έχουν επιστρατευθεί και επιπλέον 50.000 ανδρες από την Κριμαία, την Χερσώνα, την Ζαπορίζια, το Λουγκάνσκ και το Ντονιέτσκ.

Μεγάλες απώλειες έχει υποστεί μόνο η Wagner, αλλά πρόκειται για εθελοντές, οπότε περίπου 350.000 άνδρες των Ρώσων είναι άμεσα διαθέσιμοι για απόκρουση της -όποιας- ουκρανικής αντεπίθεσης, αλλά και συνέχιση των επιθέσεων σε Ντονμπάς: Η ανακατάληψη της πόλης της Χερσώνας, η κατάληψη του Χάρκοβου και των περιοχών που έχασαν το φθινόπωρο (Λίμαν, Ιζίουμ) και η επανάληψη της επίθεση στις περιοχές βόρεια του Κιέβου από την Λευκορωσία αποτελούν τους βασικούς επιθετικούς στόχους του ρωσικού στρατού.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ρώσοι έχουν ανοίξει τις αποθήκες και έχουν επαναφέρει αρκετά άρματα μάχης πεπερασμένης τεχνολογία: Οι εφεδρείες πρέπει να δώσουν τα πιο σύγχρονα άρματα μάχης που διαθέτουν (Τ-72 και Τ-80) στις μονάδες πρώτες γραμμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας