2022

1451
Η ανθρωπότητα πορεύεται προς το νέον έτος έχοντας συσσωρεύσει διετή εμπειρία της νέας πραγματικότητος την οποία έχει επιφέρει η παρουσία του ιού στον πλανήτη. Μία εμπειρία η οποία φυσικά είναι δυσάρεστη καθώς ουδείς γνωρίζει ακόμη εάν αυτή η πραγματικότητα αποτελεί μίαν μελλοντικήν σταθερά ή μίαν παροδικήν προσωρινότητα. Άλλωστε ουδείς ανέμενε – ούτε καν η επιστήμη- ότι παρ’ όλα τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν και λαμβάνονται,την ύπαρξη των εμβολίων,ότι ο ιός θα ήταν τόσον αποτελεσματικός ώστε να καταφέρει με τις μεταλλάξεις του να τα ξεπεράσει όλα. Οπότε η έλευσις του νέου έτους βρίσκει και πάλι σε θέση αφετηρίας την παγκόσμια κοινότητα ως προς την αντιμετώπιση του ιού. Η Ελλάδα προφανώς και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως προς την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της στο συγκεκριμένο θέμα. Αποδεικνύεται καθημερινώς με συγκεκριμένα παραδείγματα ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έπεισε- και ειδικότερα όσο εδραιώνεται η παρουσία του ιού- τους πολίτες,οι οποίοι εφευρίσκουν τρόπους και ακολουθούν δικό τους δρόμο,παρακάμπτοντας δυστυχώς πρωτόκολλα και συστάσεις. Άλλωστε το αυτό φαινόμενο παρουσιάζεται και σε άλλες χώρες. Αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης προέκυψε και προκύπτει,όσο τα επαναλαμβανόμενα ληφθέντα μέτρα,που προκαλούν περιορισμό των ελευθεριών και επιλογών των πολιτών,αποδεικνύονται στην πράξη όλα αναποτελεσματικά. Φυσικά και υπάρχουν χώρες οι οποίες αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν με επιτυχία τον ιό και τον έχουν περιορίσει,τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες χώρες παγκοσμίως.
Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα θα έπρεπε να έχει διδαχθεί από την επέλαση του ιού στην Ελλάδα, να ανατρέξει και να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν αυτές οι χώρες τον ιό. Υπενθυμίζουμε ότι πλην της Αυστρίας – από 1-2-2022- καμία άλλη χώρα παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ευρώπη,δεν εφάρμοσε τον ” υποχρεωτικό” εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία η κυβέρνηση εφάρμοσε το συγκεκριμένο μέτρο.
Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως περί της προκηρύξεως εθνικών εκλογών και της εξ αυτής παραιτήσεως της κυβερνήσεως,εκφράζει με σημαντική πάντος χρονική καθυστέρηση,την βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών,οι οποίοι ηρωικώς και υπερβαίνοντας εαυτούς υπομένουν επί διετίαν μία αποτυχημένη και αναποτελεσματική πολιτική. Τα κροκοδείλια δάκρυα ως προς την καταστροφή του ΕΣΥ, και ειδικότερα ως προς την έλλειψη ΜΕΘ, δεν πείθουν κανέναν μνήμονα και νοήμονα πολίτη. Γνωρίζουν οι πολίτες την ευθύνη που φέρουν τα ψηφισθέντα και εφαρμοσθέντα ανθρωποκτόνα Μνημόνια στην διάλυση του ΕΣΥ. Η λύση εξ αρχής ήταν και είναι η διεξαγωγή εκλογών,όπου με βάση το πρόγραμμα του κάθε κόμματος ως προς την πολιτική αντιμετωπίσεως του ιού,οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιά πολιτική θεωρούν την πλέον αποτελεσματική δια της ψήψου των. Αυτή ήταν και είναι η μόνη δημοκρατική λύση.
Το 2022 εισέρχεται και με την ύπαρξη πληθωρισμού σε βασικά είδη τα οποία γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς και με αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας,του πετρελαίου και της βενζίνης. Ως εκ τούτου οι οιωνοί με τους οποίους υποδεχόμαστε το νέον έτος,κάθε άλλον παρά αισιόδοξοι είναι. Το μόνον βέβαιον είναι,όπως και η Ιστορία έχει αποδείξει, ότι μόνον οι αγώνες συντηρούν και κρατούν ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Όσο υπάρχουν αγώνες,δικαιωματικώς η ελπίδα παραμένει ζωντανή. Εάν υπάρχει μία αισιοδοξία αυτή οφείλεται στο ότι η πολιτική σιγή νεκροταφείου που περίπου δύο έτη κάλυπτε τον πολιτικό ορίζοντα της Ελλάδας έχει σπάσει.Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο και τούτο θα αποδειχθεί στις επόμενες εκλογές. Την σιγή νεκροταφείου πριν την σπάσουν τα κατεστημένα κόμματα εξουσίας,την έσπασαν μεμονομένως ή και με αυθόρμητες πρωτοβουλίες οι πολίτες,οι οποίοι πάντα προηγούνται πολιτικώς των κομμάτων τα οποία εκ των υστέρων τους ακολουθούν. Πρωτοπορούν οι πολίτες και ακολουθούν τα κόμματα,ενώ θα έπρεπε την πολιτική πρωτοβουλία να την λαμβάνουν τα κόμματα και οι πολίτες να ακολουθούν. Ωστόσο αυτή η ορθή παραδοξότητα είναι εκείνη η οποία γεμίζει με αισιοδοξία και τροφοδοτεί με ελπίδα το νέον έτος. Η σιωπή των αμνών δεν ταιριάζει στους πολίτες που διαθέτουν τον αγώνα και την λογική σκέψη στο DNA τους.Αυτόν τον άδολο και αγνό αγώνα στην Ιστορική πορεία,πολλοί επιχείρησαν και θα επιχειρήσουν να τον καπηλευτούν.
Χρόνια πολλά και ευτυχές το νέον έτος,αγωνιστικό και ελπιδοφόρο!
” [….] Παρόλα αυτά οφείλουμε να παίρνουμε υπόψη μας ότι οι άνθρωποι δημιουργούν την ιστορία τους τις περισσότερες φορές ασυνείδητα[….] Η ανθρωπότητα έχει ανάγκη σήμερα όσο πότε άλλοτε από ανθρώπους που να αγαπούν τη ζωή και να πιστεύουν στο δίκιο[….]” ( Τ.Α.Κατσαρός ” Οι αντάρτες δεν προσκυνούν” Εκδόσεις ” Διάδοση” 2017,σεκ.220).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας