Όχι στο ξεπούλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Απεργία στο υπουργείο Πολιτισμού

1251
πολιτιστικής

Απεργιακή κινητοποίηση, με συγκέντρωση το πρωί στην είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, έχει κηρύξει για σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, αντιδρώντας στο ξεπούλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

“Η Πολιτική Ηγεσία σύσσωμη, παρότι έχει ειδοποιηθεί έγκαιρα, αρνήθηκε κάθε συνάντηση με τους εργαζόμενους κάνοντας έτσι επιτακτική την προειδοποιητικού χαρακτήρα κινητοποίηση, η οποία δηλώνει τη θέλησή μας ως πολίτες της Ελλάδας και του κόσμου να μην επιτρέψουμε την παράδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα χέρια των δανειστών υποθηκεύοντας την κυριότητα και τη διαχείριση της”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Και καταλήγουν: “Το θέμα της παραχώρησης είναι εξόχως Εθνικό. Οι εργαζόμενοι θα επιβάλλουν αυτό το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα διασφαλίζει ότι κανείς και ποτέ δε θα παζαρέψει την ιδιοκτησία και την διαχείριση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, η σημασία της οποίας ξεπερνά τα όρια της Χώρας και αποτελεί Παγκόσμιο Αγαθό”.

Ως συνέπεια της απεργίας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας