Όχι στον αφανισμό-εκτόπιση των χειροτεχνών. Συγκέντρωση σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού

860
όχι

Συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, οι χειροτέχνες και καλλιτέχνες,  στις 20.30 μμ. έξω από το υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20 στα Εξάρχεια) όπου θα συνεδριάζει το ΚΑΣ, το οποίο «καλείται» να αποφασίσει, ανάμεσα στις προτάσεις απομάκρυνσης / χωροθέτησης, που προσπαθεί να επιβάλει ο Δήμος, ή των χειροτεχνών – καλλιτεχνών για παραμονή της «αγοράς χειροτεχνών» στην Απ. Παύλου και σε άλλα σημεία.

Συγκεκριμένα, το ΚΑΣ θα συζητήσει με θέμα την «Έγκριση ή μη αιτήματος του Δήμου Αθηναίων για τη χωροθέτηση 204 θέσεων, για την ανάπτυξη χειροτεχνών και λοιπών μικροπωλητών στην περιοχή του Θησείου».

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης, “όλοι μαζί να αποτρέψουμε την προσπάθεια του Δήμου, για απομάκρυνση των χειροτεχνών και καλλιτεχνών, από την Απ. Παύλου και τους πεζοδρόμους που δραστηριοποιούμαστε και επιβιώνουμε περισσότερο από 10 χρόνια, να σταματήσουμε την κλήρωση 204 θέσεων στην αρχή της Ερμού, κάτω απ’ το σταθμό Θησείου, μακριά από το κλασσικό περίπατο και δίχως σημαντική διέλευση επισκεπτών και τουριστών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας