Όπισθεν Τραμπ: Θετικός στην γαλλική πρόταση για πιστωτική γραμμή στο Ιράν

881
τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει την γαλλική πρόταση για πιστωτική γραμμή (πιστώσεις ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού) ύψους 15 δισ. δολαριών προς το Ιράν.

Ενώ αρχικά η αμερικανική πλευρά είχε αντιδράσει μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, εν τέλει ο πρόεδρος Τραμπ φάνηκε πιο διαλλακτικός στην ιδέα να γίνει μία συμφωνία με το Ιράν.
Έτσι κι αλλιώς η πρόταση των Γάλλων πρέπει να εγκριθεί και από τις ΗΠΑ.

Προ ημερών η γαλλική πλευρά είχε προτείνει πιστωτική γραμμή ύψους 15 δισ. δολαρίων προς το Ιράν, εφόσον η Τεχεράνη συμμορφωθεί με την συμφωνία για τα πυρηνικά. Το σχέδιο εξαρτάται όμως και από την έγκριση των ΗΠΑ. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves le Drian δήλωσε ότι η πιστωτική γραμμή θα υποστηριχθεί από τα έσοδα από το πετρέλαιο.

Οι ΗΠΑ, μιας και τώρα αναθεωρούν την στάση τους απέναντι στο Ιράν, επιδιώκοντας μία συμφωνία, παρουσιάζονται θετικές μπροστά στην γαλλική πρόταση.
“Πιστεύω ότι θα ήθελαν να κάνουν μία συμφωνία”, δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως το “Ιράν έχει τεράστιες δυνατότητες.

Καθώς οι ΗΠΑ θέσπισαν αυστηρότερες κυρώσεις ενάντια σε αυτό που ονόμαζαν «ευρύ φάσμα τρομοκρατών και υποστηρικτών τους» η ιρανική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα διαπραγματευτεί παρά μόνο αν αρθούν οι κυρώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας