Υπαρκτός κίνδυνος πυρηνικού πολέμου, κατά τον Σ. Ριαμπκόφ

983
πυρηνικού

Ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος. Είναι ιδιαίτερα εμφανής η αρνητική δυναμική που εκδηλώνεται τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε ο Ριαμπκόφ,κατά την παρουσίαση της έκθεσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών με θέμα τη «νέα αντίληψη και τους τρόπους ενίσχυσης της πολυμερούς στρατηγικής σταθερότητας».

Αναφερόμενος στους δυτικούς, ο Ριαμπκόφ τόνισε ότι «αποφεύγουν να συζητήσουν επί της ουσίας ζητήματα που έχουν ωριμάσει, μπλοκάρουν το έργο των διαύλων διαλόγου, συνεχίζουν να προκαλούν κλονισμούς στην αρχιτεκτονική ελέγχου των εξοπλισμών, σκόπιμα υιοθετούν μια απροκάλυπτη καταστροφική πολιτική, επιδιώκοντας να ακυρώσουν τους αποτελεσματικούς εκείνους μηχανισμούς που οικοδομήθηκαν από δεκαετίες και οδηγούσαν σε αποτελεσματικές συμφωνίες στον τομέα της ασφάλειας και σταθερότητας».

Σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό, «πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη συμπεριφορά, που εγκυμονεί αρνητικές συνέπειες για τη στρατηγική σταθερότητα».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις δεν πρέπει να επιτρέψουν έναν πυρηνικό πόλεμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας