Χριστιανική Δημοκρατία: Συμπαράσταση στον Παναγ. Λαφαζάνη

1816
χριστιανική

Με αφορμή την κλήση προς τον επικεφαλής της « Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτη Λαφαζάνη να παράσχει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης σωρείας αδικημάτων λόγω της συμμετοχής του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, το Π.Γ. της Χ.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας έχει ήδη εκφράσει από καιρό τη ριζική αντίθεσή του στην κλιμάκωση των πλειστηριασμών εις βάρος των υπερχρεωμένων θυμάτων της οικονομικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα. Αίτημά μας είναι, εξάλλου, η κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και γενικότερα των όλων μνημονιακών αλλαγών στην Πολιτική Δικονομία που επιβλήθηκαν σε βάρος των οφειλετών.

Στηρίζουμε το Κίνημα διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών και εκφράζουμε τη αντίθεσή μας σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος διαμαρτυρίας.

Για το λόγο αυτό εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος απειλείται να κατηγορηθεί για δεκάδες αδικήματα, λόγω της συμμετοχής του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, υπερασπιζόμενος έμπρακτα δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης.

Καλούμε όλους τους παράγοντες που συμμετέχουν στη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (συμβολαιογράφους, δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές) να απέχουν από αυτή τη διαδικασία, καταργώντας την στην πράξη.

Για το Π.Γ.

Ο Πρόεδρος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας