Χρήμα με τη “σέσουλα”: Έξτρα 2,3 τρισ. δάνεια προσφέρει η Fed(!)

1079
23
…Κυρίως όμως στις επιχειρήσεις και όχι στον κόσμο της μισθωτής εργασίας…

H Fed στο έπακρο το εκδοτικό προνόμιο για να τυπώνει χρήμα για την στήριξη της οικονομίας, κάτι που δεν θέλει και δεν μπορεί θεσμικά να κάνει η Ε.Ε. Φυσικά επειδή το δολάριο θεωρείται αξιόπιστο νόμισμα ως αποθεματικό για όλες τι χώρες του πλανήτη καθώς και αξιόπιστο νόμισμα για τις παγκόσμιες συναλλαγές, με την έκδοση δολαρίων οι ΗΠΑ μεταθέτουν το βάρος της δικής τους κρίσης στον υπόλοιπο κόσμο! Τα έξτρα δάνεια ύψους 2,3 τρις αποτελούν μια γιγάντια παρέμβαση-“δώρο” στη αμερικανική οικονομία και ειδικότερα στις αμερικανικές επιχειρήσεις εις υγεία των κορόιδων όλου του υπόλοιπου πλανήτη!

Η Fed θέτει σε λειτουργία νέες γραμμές για ρευστότητα σε μικρές επιχειρήσεις και δήμους και επεκτείνει μέτρα που λανσάρισε προ μηνός για να στηρίξει την αγορά εταιρικού χρέους.

Στόχος της νέας διευκόλυνσης είναι να φτάσει χρήμα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως και σε δήμους που δοκιμάζονται.

«Ο ρόλος της Fed είναι να προσφέρουμε όσο περισσότερη ανακούφιση και σταθερότητα μπορούμε σε αυτή την περίοδο περιορισμένης οικονομικής δραστηριότητας, και οι δράσεις μας σήμερα θα βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη είναι όσο πιο ενεργητική γίνεται», δήλωσε ο Τζ. Πάουελ.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα προσφέρει στήριξη στα προγράμματα της Fed.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η κυριότερη από τις σημερινές δράσεις της Fed είναι η δημιουργία ενός νέου «Main Street Lending Fund» μεγέθους 600 δισ. δολαρίων, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το σχέδιο είναι να προσφερθούν 4ετή δάνεια στις επιχειρήσεις, με αναβολή πληρωμής κεφαλαίου και τόκου για έναν χρόνο. Τα δάνεια θα χορηγηθούν από τις τράπεζες, οι οποίες θα κρατήσουν μερίδιο 5% και θα πουλήσουν το υπόλοιπο στον νέο μηχανισμό της Fed.

Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα δημιούργησε έναν νέο μηχανισμό για την απευθείας αγορά $500 δισ. βραχυπρόθεσμων χρεογράφων από πολιτείες, περιφέρειες και πόλεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας