Χιλιάδες Παλαιστίνιοι αποχαιρέτησαν την 21χρονη νοσοκόμα που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά

2039
αποχαιρέτησαν
Η Ραζάν αλ Νατζάρ  εργαζόταν εθελοντικά στις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας και φορούσε τη λευκή ρόμπα των μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Οδυρμός από τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που αποχαιρέτησαν σήμερα την 21χρονη Ραζάν αλ Νατζάρ, τη νοσοκόμα που δέχθηκε τη σφαίρα Ισραηλινού στρατιώτη στο στήθος.

Η Ραζάν αλ Νατζάρ εργαζόταν εθελοντικά στις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας και φορούσε τη λευκή ρόμπα των μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Ο πατέρας της κρατούσε τη στολή της, που είχε κηλίδες από αίμα και η κηδεία μετατράπηκε σε διαδήλωση. Η 21χρονη κοπέλα θάφτηκε ανάμεσα σε συνθήματα «με το αίμα μας και την ψυχή μας θα θυσιαστούμε για εσένα Ραζάν».

Η 21χρονη σκοτώθηκε προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 123 μέσα σε δύο μήνες, οπότε και ξέσπασαν οι κινητοποιήσεις στην περιοχή (νωρίτερα, είχε υποκύψει στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Γάζας ένας 30χρονος Παλαιστίνιος, που είχε τραυματιστεί από πυρά του ισραηλινού στρατού στις 14 Μαΐου). Κατά την διάρκεια της κηδείας, μερίδα των διαδηλωτών έδωσε την υπόσχεση πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Οι πυροβολισμοί εναντίον του ιατρικού προσωπικού θεωρούνται έγκλημα πολέμου, όπως το ορίζει η Συνθήκη της Γενεύης. Μετά την κηδεία κλιμακώθηκαν τα επεισόδια στα σύνορα. Ομάδα νεαρών Παλαιστινίων ξεκίνησε να πετάει πέτρες προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι άνοιξαν πυρ. Πολλοί διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας