Χαιρετισμός Λαϊκής Ενότητας στο 4ο συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

2425
λαϊκής

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), αποτελούμενη από τους Βασ. Πριμικήρη, Διον. Φλαμιάτο και Γ. Βλάχο, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκε στην έναρξη των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που ξεκίνησε στις 1/12. Τα μέλη της αντιπροσωπείας απεύθυναν χαιρετισμό προς το Συνέδριο, το πλήρες κείμενο του οποίου έχει ως εξής:
«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Χαιρετίζουμε τις διαδικασίες του 4ου συνεδρίου σας και ελπίζουμε να συμβάλουν δημιουργικά στη συζήτηση και τη δράση της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη χώρα μας.

Μία χώρα που μαστίζεται 7 χρόνια από τη μνημονιακή λεηλασία εργατικών και λαϊκών εισοδημάτων και περιουσιών, της δημόσιας περιουσίας, των ονείρων και των ελπίδων του λαού και ειδικά της νεολαίας μας. Μία χώρα όπου οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες της, το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ, έχουν καταργήσει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και επιβάλλουν το νόμο του οικονομικά ισχυρού.

Μία χώρα με ένα λαό όμως που ξεσηκώθηκε, πάλεψε, πίστεψε και προδόθηκε αυτή την 7ετία. Και σήμερα αναζητά, μουδιασμένος και επιφυλακτικός πλέον, μία νέα ελπίδα για μία φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, τα μνημόνια και τη λιτότητα.

Ξέρουμε ότι η περίοδος δεν είναι εύκολη και απαιτείται ένταση των προσπαθειών για αυτό. Απαιτείται συνδυασμός νέων και κλασικών πρακτικών δράσης και οργάνωσης, νέες ιδέες και στόχοι προγραμματικά και πολιτικά. Απαιτείται μία ριζική επανίδρυση της Αριστεράς, για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα.

Για αυτό το στόχο, βέβαια, δεν αρκεί ο πρακτικισμός της δύναμης της συνήθειας όλων μας, ούτε ένας αφηρημένος αναστοχασμός πέρα και έξω από την πολιτική δράση. Η διαδικασία της επανίδρυσης θα γίνει με νέα αναβάπτιση της Αριστεράς στα σύγχρονα κινήματα και στην προσπάθεια οικοδόμησης μίας νέας πολιτικής προοπτικής.

Για εμάς, η προοπτική συμπυκνώνεται σε αιτήματα-κρίκους ενός σύγχρονου ριζοσπαστικού μεταβατικού προγράμματος με σοσιαλιστική κατεύθυνση και στόχο. Αιτήματα όπως η κατάργηση μνημονίων και λιτότητας, η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζόμενων και λαϊκών τάξεων, η επανεθνικοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεων, η στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, της μικρομεσαίας αγροτιάς και της νεολαίας. Αιτήματα που όλοι γνωρίζουμε, ειδικά μετά την εμπειρία του δημοψηφίσματος του 2015, πώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στη φυλακή της ΟΝΕ και της ΕΕ, που δεν μεταρρυθμίζονται παρά μόνο ανατρέπονται. Για αυτό θεωρούμε κεντρικούς στόχους για την υλοποίηση ενός φιλολαϊκού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού την έξοδο από την ΟΝΕ και τη ρήξη με την ΕΕ.

Κεντρικό ζήτημα είναι και το υποκείμενο αυτής της αναγκαίας αντιμνημονιακής ανατροπής. Υποκείμενο θα είναι ο οργανωμένος λαός με την ίδια τη δράση του, με όχημα ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικού και πολιτικού αγώνα με κορμό τις δυνάμεις της αντιμνημονιακής ριζοσπαστικής αριστεράς. Το διαρκές κάλεσμά μας για αυτό είναι ειλικρινές και αφορά σε όλα τα επίπεδα δράσης. Γιατί υπάρχει ανάγκη αγωνιστικής κοινής δράσης σε κάθε κοινωνικό μέτωπο και χώρο, αλλά και ανάγκη μετωπικής συνεργασίας και συμπόρευσης για να γίνει πάλι η προοπτική και η ελπίδα ορατή και αξιόπιστη στα μάτια του λαού μας.

Με τις σκέψεις αυτές ευχόμαστε καλές εργασίες στο συνέδριό σας. Θα βρεθούμε στους δρόμους των αγώνων! Δίνουμε ήδη από κοινού, αυτό το χρονικό διάστημα, μεγάλες ταξικές μάχες, στα μέτωπα των εργατικών και κοινωνικών αγώνων για την απόκρουση των νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων της τρίτης αξιολόγησης και στο μέτωπο της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, ελπίζουμε να βρεθούμε και στο δρόμο συγκρότησης της νέας πολιτικής προοπτικής που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας