ΔΕΗ: Υπόλογη για απιστία και εθνική μειοδοσία, ενέκρινε πώληση λιγνιτικών μονάδων

1570
δεη

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ η απαράδεκτη και διαλυτική της ΔΕΗ απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας καθώς και η πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την προκήρυξη ανοιχτού, διεθνούς, πλειοδοτικού διαγωνισμού για το ξεπούλημά τους.

Το ΔΣ συνεδρίασε, όχι στα γραφεία της ΔΕΗ, αλλά για λόγους «ασφαλείας» και στεγανοποίησής του, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ το τελευταίο ήταν περικυκλωμένο από αναρίθμητες κλούβες και ΜΑΤ και κατά την έναρξη της συνεδρίασης εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά την οποία προκλήθηκαν εντάσεις με τα ΜΑΤ και με μέλη του ΔΣ που προσέρχονταν στη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα οι αποφάσεις του Δ.Σ. προβλέπουν:

-Την απόσχιση δύο κλάδων λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν και το ανθρώπινο δυναμικό και τη σύσταση αντίστοιχα δύο εταιριών με την επωνυμία «ΜΕΛΙΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (13.200.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 4,00 Euro εκάστης) και «ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», (24.782.500 μετοχές αξίας 4,00 Euro εκάστης).

-Την έγκριση των λογιστικών καταστάσεων, των εκθέσεων διαπίστωσης της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων των Κλάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης, το σχέδιο απόσχισης, τα καταστατικά των δύο νέων εταιριών, την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα συγκληθεί προκειμένου να εγκρίνει τις παραπάνω ενέργειες.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το κείμενο και τους όρους της νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2018-2021 και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης για την υπογραφή της με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή του ΔΣ της ΔΕΗ και του αρμόδιου υπουργού ελέγχονται ευθέως για τα κακουργήματα της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και της εθνικής προδοσίας, αφού υπονομεύουν ευθέως την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Ο Παν. Λαφαζάνης, που έδωσε το παρόν στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων, τόνισε ότι γρήγορα οι υπεύθυνοι του ξεπουλήματος θα βρεθούν στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας