Καταλονία: Το Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει κανονικά την Δευτέρα

1361
δημοκρατική
Αψηφώντας το Συνταγματικό Δικαστήριο που απαγορεύει σύγκληση της ολομέλειας.

Κανονικά θα συνεδριάσει το κοινοβούλιο της Καταλονίας την Δευτέρα, όπως είχε προγραμματιστεί και παρά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απαγόρευση σύγκλησης της ολομέλειας του τοπικού κοινοβουλίου, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του καταλανικού τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.
Βαθαίνοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκείνους που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της πλούσιας βορειοανατολικής περιοχής και στην ισπανική κεντρική κυβέρνηση, ο Ραούλ Ρομέβα δήλωσε στο BBC πως το περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας θα λάβει μια απόφαση για την ανεξαρτησία.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα και κατά την οποία οι καταλανοί ηγέτες αναμενόταν να ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, έπειτα από τη διεξαγωγή, την 1η Οκτωβρίου, ενός απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την απόσχιση.
«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει, το κοινοβούλιο θα συγκληθεί. Θα υπάρξει συζήτηση και αυτό είναι σημαντικό», δήλωσε ο Ρομέβα στο BBC απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβεί τη Δευτέρα. Είπε πως η κρίση θα επιλυθεί με πολιτικά, όχι δικαστικά, μέσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας