Υπηρεσία Ασύλου: παρακράτηση μισθών σε εργαζομένους

1437
Υπηρεσία Ασύλου

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου:

Μετά από τις καταγγελίες του Σωματείου και της ΑΔΕΔΥ για την πρωτοφανή παρακράτηση δύο μισθών από την Πρόεδρο Ε.Ζ. του Σωματείου, η αυθαίρετη πρακτική της Υπηρεσίας Ασύλου συνεχίζεται με νέα παρακράτηση τρίτου μισθού (Μαΐου) από την ίδια καθώς και από άλλη συνάδελφο της που εργάζεται στο Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου Κορίνθου, μετά από αναφορές που είχαν υποβάλει κατά του Αν. Προϊσταμένου. Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά την συνάντηση της 18/06/2018, ότι η Ε.Ζ. θα λάβει τους μισθούς της και ότι θα θεσπισθεί συγκεκριμένη διαδικασία – οδηγία, ουδεμία ενέργεια έγινε, ενώ η συνδικαλιστική δίωξη δεν σταμάτησε.

Ενάμιση μήνα αργότερα, της οφείλονται συνολικά πέντε μισθοί, ανάμεσα σε αυτούς ο μισθούς που αντιστοιχεί στο χρόνο της επίσχεσης εργασίας τον Μάρτιο ’18 και ο μισθός του Ιουνίου ’18, που έχει καθυστερήσει για ακόμη μία φορά για την πλειονότητα των συμβασιούχων της Υ.Α.. Από την Πέμπτη 26/07/2018, η Ε.Ζ. ξεκίνησε επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενη για την κατ’ εξακολούθηση παράνομη συμπεριφορά της Διοίκησης και ζητώντας τα δεδουλευμένα της, μη δυνάμενη πλέον να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις και στα έξοδα μετακίνησης από και προς τον τόπο εργασίας της. Το Σωματείο στέκεται δίπλα στην Ε.Ζ. και σε κάθε εργαζόμενο/η που έχει αντιμετωπίσει την αυθαιρεσία της Διοίκησης.

Να μην επιτρέψουμε την τρομοκρατία απέναντι σε όσους/ες αγωνίζονται για τα εργασιακά δικαιώματα.

Καταδικάζουμε την παράνομη πολιτικής σύνδεσης της απόδοσης/παραγόμενου «έργου» με τη μισθοδοσία των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και την ενεργοποίηση του καταχρηστικού όρου της σύμβασης εργασίας με την ανοχή του Διευθυντή της Υ.Α. και του Υπουργού.

Να παύσει η πρακτική της επ’ αόριστον παρακράτησης των δεδουλευμένων των υπαλλήλων.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις εναντίον της Προέδρου και της συναδέλφου και να προχωρήσει η Υπηρεσία Ασύλου στην άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο δικός τους αγώνας είναι δικός μας αγώνας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου

* Πηγή: http://brigada.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας