Υεμένη: 26 άμαχοι θύματα πυραυλικής επίθεσης

847
υεμένη

Τουλάχιστον 26 άμαχοι και συγκεκριμένα 20 παιδιά, 5 γυναίκες και ένας άντρας, σκοτώθηκαν στη δυτική Υεμένη, μετά από πυραυλική επίθεση από τη στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία.

Το υπουργείο Υγείας των σιιτών Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανακοίνωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην περιοχή Αλκούι, στο διαμέρισμα Ντουράιμι της επαρχίας Χοντάιντα, και έπληξε όχημα με το οποίο άμαχοι προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή. Είκοσι παιδιά, πέντε γυναίκες και ο οδηγός έπεσαν νεκροί.

Εντούτοις, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που συμμετέχουν στη συμμαχία της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε από την πλευρά του ότι ήταν οι Χούθι εκείνοι, που εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι.

Σημειώνεται ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν επιχειρήσεις για να αποσπάσουν τη Χοντάιντα από τους Χούθι τον Ιούνιο. Έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο και επιδιώκουν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης και του στρατηγικής σημασίας λιμένα της, μέσω του οποίου φθάνει στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου το 80% των εισαγόμενων αγαθών και της ανθρωπιστικής βοήθειας. Κατά συνέπεια, είναι αυτές που βομβαρδίζουν συστηματικά την περιοχή, έχοντας προκαλέσει τον θάνατο σε εκατοντάδες άμαχους όλο αυτό το διάστημα.

Με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών να μαίνονται, η Υεμένη έχει βυθιστεί σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται με λιμό, δεκάδες χάνουν καθημερινά τη ζωή τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας