«Υγειονομικοί κατά υποχρεωτικότητας» για τη μεγάλη συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου-Θησείο

1205
«Υγειονομικοί κατά υποχρεωτικότητας»

Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυς του πλήθους που, παρά τις αντιξοότητες, τις υγειονομικές απαγορεύσεις και το κλείσιμο των σταθμών μετρό, κατέκλυσε την πλατεία στο Θησείο δίπλα ακριβώς από την είσοδο του σταθμού του ΗΣΑΠ.

Η επιτυχία αυτής της συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχαν ενωμένα ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι δείχνει την απήχηση του αιτήματος της επιστροφής με rapid των υγειονομικών σε αναστολή, πράγμα που κυρίως, όπως τόνισε με έμφαση ο Π. Λαφαζάνης ο οποίος μίλησε στη συγκέντρωση, θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές κάθε μέρα. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα νικήσουν και αυτό θα είναι νίκη του δημόσιου συστήματος Υγείας και νίκη του ελληνικού λαού.

Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση των «Υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας»

Καλούμε όλους σε συσπείρωση και αγώνα αλλά έχουμε και «κόκκινες γραμμές»

Είμαστε οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας . Ένα Δίκτυο αποτελούμενο από όλες τις ειδικότητες επαγγελματιών υγείας, με εξειδίκευση και εμπειρία, που υπηρετούμε και εκφράζουμε το δημόσιο συμφέρον.

Με την εφαρμογή ενός νόμου αντισυνταγματικού τεθήκαμε σε αναστολή των εργασιακών μας καθηκόντων με στέρηση μισθού.

Αν και καλούμε όλους τους πολίτες να συσπειρωθούν μαζί μας στον αγώνα και στις μαζικές ειρηνικές δράσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές τις οποίες ΔΕΝ προτιθέμεθα να περάσουμε.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούμε υποστηρικτές ναζιστικών και φασιστικών πρακτικών, ειδικά όταν ο αγώνας μας είναι κατά του διαχωρισμού, κατά της υποχρεωτικότητας και του εξαναγκασμού.

Ευχαριστούμε όλους που είναι στο πλευρό μας και συναισθάνονται τη δυσχερή θέση στην οποία έχουμε περιέλθει, όμως δεν επιθυμούμε «προστάτες» και νοσταλγούς του ζοφερού παρελθόντος.

Στη συνάντηση του Σαββάτου – που τόσο λάσπη έχει ριχτεί – δόθηκε το βήμα σε πολλούς με γνώμονα τη Δημοκρατία και την συνένωση των αντιθέτων, με κύριο στόχο να διατρανωθεί η ανάγκη για συναίνεση.

Όμως υπάρχουν κόκκινες γραμμές τις οποίες ΔΕΝ επιθυμούμε να περάσουμε.

Με τα τιμής

Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας.

Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας

Δίκτυο 30 Νοσοκομείων/ Δομών Υγείας και ΕΚΑΒ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας