Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Τουρκία

1700
τουρκία

Οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο σημέιο κατάρρευσης και η Ουάσινγκτον θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Οι πολίτες της Τουρκίας έχουν μια πολύ αρνητική άποψη για τις ΗΠΑ διότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους, λένε πάντα ψέματα. Οι σχέσεις μας είναι κοντά στην κατάρρευση. Δύο ομάδες εργασίας συστάθηκαν τον Φεβρουάριο για να αποφευχθεί αυτό και θέσαμε έναν όρο: δεν θα ανεχθούμε πλέον να μην τηρείτε τις δεσμεύσεις σας», τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας σε φοιτητές πανεπιστημίου της Μόσχας, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Ένα από τα θέματα που προκαλεί ένταση μεταξύ των δύο χωρών είναι και η παροχή όπλων από τις ΗΠΑ σε κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία, εξήγησε ο ίδιος.
Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη στενή συνεργασία και τον εξοπλισμό εκ μέρους τους των συριακών κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες διατηρούν άμεσες σχέσεις με το παράνομο σε Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας