Τσίπρας – Καμμένος πουλάνε και τα οχυρά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ακολουθεί ο Λευκός Πύργος;

2712
οχυρά

Δεν έχει όρια το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εκτός από τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κτλ. προγραμματίζουν και τη «μίσθωση» σε ξένους «επενδυτές», των οχυρωματικών έργων κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, που κατασκευάστηκαν πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα στον τύπο, το ξεπούλημα μεθοδεύεται από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, το λεγόμενο ΤΑΙΠΕΔ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο οποίο ανήκουν οι περιοχές αυτές.

Μάλιστα, επειδή τα συγκεκριμένα οχυρά, τα στρατόπεδα κτλ. των περιοχών αυτών θεωρούνται αγροτεμάχια και οι αντικειμενικές τους αξίες είναι εξευτελιστικά χαμηλές, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους κατά τόπους φορείς και εφορίες, μισθώνει ορκωτούς εκτιμητές, ώστε να διαμορφώσουν τιμές που να επιτρέπουν τη «μίσθωση» (βλέπε ξεπούλημα) σε τιμές που δεν θα είναι σκανδαλωδώς χαμηλές!

Αιτιολογία του ξεπουλήματος, η γνωστή «αξιοποίηση από τους επενδυτές» των οχυρωματικών έργων, για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στην προκειμένη περίπτωση.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη μνημονιακή δέσμευση και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ξεπουλήσει όλο το δημόσιο πλούτο, προκειμένου να ξεπληρωθεί το επαχθές, απεχθές και μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, το οποίο όμως διαρκώς αυξάνεται.

Το πρωτοφανές ξεπούλημα, ακόμη και ευαίσθητων τομέων της δημόσιας περιουσίας, είναι τόσο καταστροφικό, που δεν επιτρέπει ούτε στον κ. Τσίπρα να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και ανάπτυξη (χωρίς δημόσιες υποδομές και δημόσιες επιχειρήσεις), ούτε τον κ. Καμένο να βγάζει εθνικές κορώνες.

Πριν φθάσουμε στο σημείο να χρειαζόμαστε διαβατήριο όταν βγαίνουμε από το σπίτι μας (αν δεν μας το έχουν υφαρπάξει σε πλειστηριασμό), πρέπει να οργανώσουμε ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης για διαγραφή του χρέους, δημόσιου και ιδιωτικού, κατάργηση των μνημονίων, σταμάτημα του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, επαναφορά μισθών και συντάξεων, εφαρμογή μιας ριζοσπαστικής εναλλακτικής πολιτικής παραγωγικού μετασχηματισμού και εξόδου από την κρίση σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων και όχι του κεφαλαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας