Τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν. 8 νεκροί, 12 τραυματίες

1329
τρομοκρατική

Οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίστηκαν, όταν 29χρονος οδηγός φορτηγού έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Μεταξύ των νεκρών, είναι πέντε πολίτες της Αργεντινής και μια του Βελγίου.
Ο δράστης της επίθεσης, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο,  φώναζε “Αλλάχ ου Άκμπαρ”, ενώ πάνω του βρέθηκε σημείωμα που ανέφερε ότι η επίθεση γινόταν στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Το φορτηγάκι που οδηγούσε, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν.
Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρες ανδρών της στην κοιλιακή χώρα και εισήχθη σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ, χειρουργήθηκε το βράδυ και η πρόγνωση είναι ότι θα επιζήσει. 
Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ, από το Ουζμπεκιστάν, κάτοικο του Νιού Τζέρσεϊ, όπου είχε νοικιαστεί το φορτηγάκι. Διέθετε άδεια μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ, τη λεγόμενη «πράσινη κάρτα», και δούλευε ως οδηγός για την Uber.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.
“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ισλαμικό Κράτος να εισέλθει στη χώρα μας”, δήλωσε Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας πολύ άρρωστο και ανισόρροπο τον δράστη της επίθεσης, ενώ διέταξε να γίνουν ακόμη αυστηρότεροι οι έλεγχοι στους ξένους που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας