Κύμα μαθητικών καταλήψεων στην Κρήτη

1515
καταλήψεων

Όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, κύμα μαθητικών καταλήψεων έχει ξεσπάσει στην Κρήτη, όπου οι μαθητές, έχοντας τη συμπαράσταση και των καθηγητών τους, διαμαρτύρονται για την κατάργηση τμημάτων των ΕΠΑΛ, τα προβλήματα  στις κτιριακές υποδομές, την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, όπως και  για τις ελλείψεις αναπληρωτών καθηγητών, απαιτώντας να δοθούν χρήματα για τα κτίρια και τις εκπαιδευτικές ανάγκες, και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης, τα σχολεία που βρίσκονταν χθες υπό κατάληψη είναι τα εξής.
Ηράκλειο
Γυμνάσια Ηρακλείου: 1ο – 9ο -11ο – Κρουσώνα – Καστελίου – Πύργου – Επισκοπής – Τυλίσου – Χάρακα
Γενικά Ενιαία Λύκεια: 1ο -2ο -8ο- 10ο – 13ο – Αρκαλοχωρίου – Γαζίου – Επισκοπής – Κρουσώνα – Λ. Χερσονήσου  -Μελεσών – Πόμπιας – Τυμπακίου – Χάρακα
ΕΠΑΛ: 1ο – 6ο – Αρκαλοχωρίου
Χανιά
Γυμνάσια Χανίων:
3ο- 4ο – 5ο – Κουνουπιδιανών – Κολυμβαρίου
Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Χανίων
Γενικά Ενιαία Λύκεια: Βενιζέλου – 3ο – Κολυμβαρίου
ΕΠΑΛ: Βρυσών – 1ο – 2ο
Λασίθι
ΕΠΑΛ: Νεάπολης – Σητείας – Αγίου Νικολάου
Γενικά Ενιαία Λύκεια: Νεάπολης – Σητείας
Στο Ρέθυμνο δεν έχουν γίνει ακόμη καταλήψεις, αλλά οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και άλλων σχολείων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, με κύρια αιτήματα τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, επάρκεια σε εκπαιδευτικούς, υποδομές και εξοπλισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας