Ιατρικοί Επισκέπτες: Στάση εργασίας, προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομίας και πορεία στη Βουλή ενάντια σε φορολογικό χαράτσι

2579
ιατρικοί

Δεν φτάνει το τρομακτικό ποσοστό ανεργίας που ξεπερνάει το 50% από την έναρξη της κρίσης στον κλάδο της Ιατρικής Ενημέρωσης, συνεχίζεται η εξόντωση των εργαζομένων με την περαιτέρω φτωχοποίηση τους.
Κυβέρνηση και κουαρτέτο, για να καλύψουν τις απαιτήσεις των δανειστών, αποφάσισαν να επιβάλλουν φορολογικό χαράτσι στους εργαζόμενους, που χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα για την εκτέλεση της εργασίας τους, θεωρώντας ότι πρόκειται για εταιρική παροχή σε είδος και συνεπώς εισόδημα που θα πρέπει να φορολογηθεί παραβλέποντας εντέχνως ότι πρόκειται για car tool δηλαδή εργαλείο δουλειάς.
Αυτή η φοροληστρική διάταξη του άρθρου 99 Ν.4446/2016 (ΦΕΚ Α/22-12-2016) απότοκος των μνημονιακών δεσμεύσεων, που επέβαλαν κυβέρνηση και δανειστές τροποποιώντας τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ουσιαστικά μεταφέρει οικονομικά βάρη των επιχειρήσεων στους εργαζόμενους στο βαθμό που οι πρώτες φοροαπαλλάσσονται μέσω της χρήσης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), πρακτική που εφαρμόζουν οι περισσότερες για τη μίσθωση των οχημάτων τους μετακυλώντας στις πλάτες των μισθωτών το αντίστοιχο χαράτσι.
Οικονομική επιβάρυνση έως και ένα μισθό ετησίως επιφέρει η αύξηση του φόρου εισοδήματος που καλείται να πληρώσει ο μισθωτός ιατρικός επισκέπτης, χωρίς καν να λαμβάνεται υπόψη ότι πρόκειται για χαμηλόμισθους που αν προστεθούν και οι προηγούμενες απώλειες εισοδήματος από τη μείωση του αφορολόγητου καθώς και της εισφοράς αλληλεγγύης εξανεμίζεται στην ουσία ο 13ος και ο 14ος μισθό του ιδιωτικού τομέα δυσχεραίνοντας σημαντικά την οικονομική τους κατάσταση.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι να αναφέρουμε ότι η διάταξη αυτή εξομοιώνει εργαζόμενους, εταίρους και μετόχους εντάσσοντάς τους στην ίδια κατηγορία. Αυτό το γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή και αδικαιολόγητα δυσανάλογη και τελικά άδικη μεταχείριση εκ μέρος του κράτους σε βάρος των εργαζομένων παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Μετά την φοροεπιδρομή κυβέρνησης και δανειστών σε μισθούς, στην περιουσία της εργατικής τάξης (….ΕΝΦΙΑ) σειρά πήραν οι παροχές σε είδος και ίσως μελλοντικά και ο αέρας που αναπνέουμε. Η φοροαπαλλαγή των επιχειρήσεων και η μεταφορά των οικονομικών βαρών στους εργαζόμενους ενισχύουν το κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν οι αποζημιώσεις με παροχές σε είδος αντικαθιστώντας μέρος των μισθολογικών καταβολών, όπως αυτές προβλέπονται από τις ΣΣΕ.
Για τους παραπάνω λόγους, οι Ιατρικοί Επισκέπτες ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του άρθρου 99 του Ν. 4446/2016.
Η συγκεκριμένη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ έλαβε τον χαρακτήρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων με απαρχή την Πανελλαδική Στάση Εργασίας την 1η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, και την Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Βουλή των Ελλήνων την ίδια ημέρα. Προσυγκέντρωση ΥΠ. Οικονομίας στις 13:30 Καραγεώργη Σερβίας στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Δ. Στρατούλης: να ακυρωθεί το εξωφρενικά άδικο φορολογικό χαράτσι στους ιατρικούς επισκέπτες.

Κλιμάκιο της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της, συμμετείχε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση των ιατρικών επισκεπτών στο Υπουργείο Οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Δημήτρης Στρατούλης, έκανε την εξής δήλωση :
«Εκφράζω την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή μας στον αγώνα των ιατρικών επισκεπτών ενάντια στο άδικο και απαράδεκτο φορολογικό χαράτσι, που η κυβέρνηση και οι δανειστές τους επέβαλαν, γιατί θεωρούν τα εταιρικά αυτοκίνητα, που τους παρέχουν οι εργοδότες τους για να κάνουν την δουλειά τους, ως παροχή σε είδος.
Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να καταργήσει αυτή την εξωφρενικά άδικη μνημονιακή φορολογική ρύθμιση, που αφαιρεί έως και 1 μισθό το χρόνο στους ιατρικούς επισκέπτες, μεταφέροντας σε αυτούς οικονομικά-φορολογικά βάρη των επιχειρήσεων-εργοδοτών τους».
Στρατούλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας