Τραμπ-Ερντογάν: Φέρεται να συμφωνούν σε δημιουργία ομάδας εργασίας για S-400

907
ομάδα εργασίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προτείνει στην Ουάσιγκτον να συγκροτηθεί κοινή ομάδα εργασίας για να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, σε ό,τι αφορά την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να συμφώνησε στη δημιουργία της ομάδας εργασίας για το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 που προμηθεύεται η Τουρκία, πρόταση την οποία είχε καταθέσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Ο Τραμπ αντέδρασε θετικά στην πρόταση του Ερντογάν για δημιουργία ομάδας εργασίας για τους S-400», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε προτείνει στην Ουάσιγκτον να συγκροτηθεί κοινή ομάδα εργασίας για να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, σε ό,τι αφορά την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες στις ΗΠΑ.

Καθώς η Άγκυρα προχωρά στην υλοποίηση της συμφωνίας, οι ΗΠΑ εμφανίζονται να εντείνουν την πίεση κατόπιν των ενστάσεων που έχουν εκφράσει για την παραλαβή των S-400 από την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας