Τραγωδία ΛΑΡΚΟ: Κακουργηματικές κατηγορίες κατά έξι ατόμων. Συνδικάτα καταγγέλουν εισαγγελική απόφαση

1050
λάρκο

Στο πλευρό τους βρίσκονται συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές του εργοστασίου των Εργατικών Κέντρων Φθιώτιδας και Λαμίας και φυσικά συγγενείς τους.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος έχουν απαγγελθεί κατά του διευθυντή του εργοστασίου, του τεχνικού ασφαλείας, του προϊσταμένου τμήματος, του εργοδηγού και δύο επιστατών, για την έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 55χρονος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών.

Οι έξι κατηγορούμενοι βρίσκονται στο γραφείο της ανακρίτριας Λαμίας και οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί, σύμφωνα με το tvstar.gr, είναι: έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου δια παραλείψεως από κοινού και έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος του παθόντος δια παραλείψεως από κοινού.

Στο πλευρό τους βρίσκονται συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές του εργοστασίου των Εργατικών Κέντρων Φθιώτιδας και Λαμίας και φυσικά συγγενείς τους.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που απαγγέλλονται τέτοιες κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων μετά από δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ή σε άλλο εργοστάσιο, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Το εργοστάσιο παραμένει κλειστό λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το σωματείο, ενώ έγινε και έλεγχος από κλιμάκιο της επιθεώρησης μεταλλείων νοτίου Ελλάδος.

Εργαζόμενοι: Καταγγέλλουν τους διοικούντες

Η απαγγελία κατηγοριών κατά των έξι ατόμων έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ να καταγγέλλουν τους «πραγματικούς ενόχους, δηλαδή τους διοικούντες, των οποίων οι ενέργειες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τρία άτομα τους τελευταίους τρεις μήνες».

Όπως ανέφεραν σε χθεσινή ανακοίνωση «άλλος ένας συνάδελφός μας πατέρας τριών παιδιών έχασε τη ζωή του στο βωμό της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ από πρώην και νυν κυβερνώντες που έχουν οδηγήσει την εταιρία στην απαξίωση» αναφέρει, χαρακτηριστικά, το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «έγκλημα» και ότι οι «εγκληματίες έχουν ονοματεπώνυμο».

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας στηλιτεύει την απόφαση του Εισαγγελέα

Την απόφαση του υπηρεσιακού εισαγγελέα Λαμίας να απαγγείλει, χθες, κατηγορίες κατά 6 εργαζομένων για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία ο 54χρονος, Γιώργος Ψαρράς, στηλιτεύει το Συνδικάτο Μετάλλου νομού Φθιώτιδας. Όπως σημειώνει, ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες, πριν καν αποφανθεί η αρμόδια Επιθεώρηση Μεταλλείων, και έμμεσα βγάζει λάδι τους πραγματικά υπεύθυνους: τη διοίκηση και τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που απαξίωσαν και συνεχίζουν να απαξιώνουν την επιχείρηση. Οι 6 εργαζόμενοι, στις 11 το πρωί της Πέμπτης, οδηγήθκαν στον ανακριτή Λαμίας.

«Ο υπηρεσιακός εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Λαμίας, με υπερβάλλοντα ζήλο, χωρίς καν να περιμένει την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, που είναι η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, για το θανατηφόρο ατύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απήγγειλε κατηγορίες στους ίδιους τους εργαζόμενους», τονίζει την καταγγελία του το Συνδικάτο, σημειώνοντας πως «κατά τη γνώμη μας, η απόφαση του κυρίου εισαγγελέα, που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού βασίζεται εφόσον δεν έχει ακόμα την έκθεση των αρμοδίων στα χέρια του, έμμεσα βγάζει λάδι αυτούς που με πολιτική απόφαση έχουν στραγγαλίσει τη ΛΑΡΚΟ οικονομικά. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ΛΑΡΚΟ να έχει μετατραπεί σε ένα κρεματόριο».

Το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει το ίδιο και οι εργαζόμενοι «σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι που από τη φύση της εργασίας τους ήταν δίπλα στους σκοτωμένους συναδέλφους».

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο νέο εργατικό δυστύχημα, απεργούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής και ώρα 6μμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας