Ακιντζί: Κρατική υπηρεσία της Τουρκίας τον “συμβούλεψε”να μην είναι υποψήφιος!

1104
ακιντζί
Ο Μ. Ακιντζί  υποστηρίζει ότι δέχθηκε απειλές από Ερντογάν για να μην είναι υποψήφιος στις “εκλογές” του ψευδοκράτους.
Κρατική υπηρεσία της Τουρκίας που υπάγεται στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, και την οικογένειά του για να μην είναι υποψήφιος στις παράνομες εκλογές που θα γίνουν αύριο, Κυριακή, στην κατεχόμενη Κύπρο. Την καταγγελία έκανε ο ίδιος ο Ακιντζί, σε τηλεοπτική εκπομπή τουρκοκυπριακού σταθμού, στην οποία συμμετείχε εν όψει των «εκλογών».
«Ξέρετε υπάρχουν υπηρεσίες στην Τουρκία που υπάγονται στον πρόεδρο» είπε ο Ακιντζί και συμπλήρωσε «μου μεταφέρθηκε δυστυχώς μέσω του διευθυντή του γραφείου μου το μήνυμα ότι “θα ήταν καλύτερα για εσένα, την οικογένειά σου και τους δικούς σου να μην είσαι υποψήφιος”».
Μετά το επεισόδιο αυτό, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διευκρίνισε ότι κάλεσε για εξηγήσεις τον πρέσβη της Τουρκίας στη Λευκωσία, ωστόσο αυτός δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.
Από την πλευρά της, η πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα διέψευσε όσα υποστηρίζει ο κατοχικός ηγέτης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται: «Η Τουρκική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του κάθε Τουρκοκύπριου ξεχωριστά, καθώς και για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών. Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει με ανακοινώσεις μας τα προβλήματα που προκαλεί η χρησιμοποίηση της Τουρκίας ως αντικείμενο προεκλογικής σύγκρουσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας