Τρίτη στον κόσμο η Εθνική Νεανίδων!

785
νεανίδων

Έχασαν το χρυσό, όμως τα κορίτσια του Κώστα Δήμου ανέβηκαν στο βάθρο, επικρατώντας 7-3 της Αυστραλίας στον μικρό τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι.

 

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης από την Εθνική νέων ανδρών στη Λευκορωσία, τα κορίτσια έφεραν στο ελληνικό πόλο μια ακόμα διάκριση! Για την ακρίβεια, έφεραν το 7ο μετάλλιο για την ελληνική υδατοσφαίριση σε μεγάλη διοργάνωση του 2018!

Η Εθνική Νεανίδων αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Ισπανία, όμως δεν ήταν διατεθειμένη να φύγει από το Βελιγράδι χωρίς μετάλλιο.  Έτσι, πήραν από την αρχή τον αέρα των «καγκουρό» και ξέφυγαν με 7-2 στις αρχές της 4ης περιόδου, με την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να έχει πετύχει τα 5 γκολ για τη «γαλανόλευκη» (από 1 η Αναστασία Λούδη και η Βασιλική Δούλη). Η Τζέιμι Όμπερμαν μείωσε σε 7-3 για την Αυστραλία που δεν είχε απαντήσεις απέναντι στις εξαιρετικές Ελληνίδες.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-0, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Δήμου): Αρχοντάκη, Φουντωτού, Νίνου Π., Λούδη 1, Κανετίδου , Γιαννοπούλου, Νίνου Ε., Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κατσιμπρή, Δούλη Β. 1, Κοντονή , Μπιτσάκου, Γιαννακέα

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Ντούσαν Νταμιάνοβιτς): Χόθον, Όμπερμαν 1, Τόμας, Σουόντλινγκ, Μίλικεν, Άντριουζ Α. 1, Τράπλιν, Μπάλεστι, Ντέιλζιελ, Νιούελ, Κίαρνς, Άντριουζ Τσ. 1, Ουέστ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας