Το 2021, το τελευταίο έτος για συνταξιοδότηση με ευνοϊκά όρια ηλικίας!

1150
συνταξιοδότηση με ευνοϊκά όρια ηλικίας

Το 2021 θα είναι το τελευταίο έτος για τη συνταξιοδότηση με ευνοϊκά όρια ηλικίας, αφού από 1-1-2022 καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και εισερχόμαστε στην εφαρμογή τού διπλού γενικού υποχρεωτικού κανόνα:

Σύνταξη στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 με 15 χρόνια (4.500 ένσημα) τουλάχιστον!

Πρέπει να σημειώσουμε ότι, ακόμη και οι χιλιάδες ασφαλισμένοι που θελήσουν να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2021 (τελευταίου μεταβατικού έτους για ευνοϊκά όρια ηλικίας) μπορεί να δυσκολευτούν με την αναγνώριση πλασματικών ετών, αν γίνουν δεκτές οι προτάσεις Πισσαρίδη και πιο συγκεκριμένα αυτή που αναγράφεται στη σελίδα 109 και είναι κατά λέξη η εξής:

Παράλληλα με την εισαγωγή των κεφαλαιοποιητικών πυλώνων, προτείνονται παρεμβάσεις στον διανεμητικό πυλώνα, ώστε να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα και διαφάνεια του συστήματος. Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν: 1….. 2….. 3……. 4.Εξορθολογισμό των κανόνων αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης. “.

Στην περίπτωση αυτή, θα έχουν πρόβλημα και όσοι (και όσες) επιδιώξουν να “χτίσουν” τη 40ετία ή θελήσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα με 35ετία ή με 25ετία και με 6.600 ένσημα έως 31-12-2012 για σύνταξη γονέων και μητέρων με ανήλικο τέκνο από Δημόσιο-ΔΕΚΟ-Τράπεζες-ΙΚΑ.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει το Μνημόνιο Πισσαρίδη!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας