Το συριακό λιμάνι της Λατάκιας δέχθηκε απρόκλητη ιμπεριαλιστική επίθεση απ’τη θάλασσα

1151
λατάκιας

Η συριακή αεράμυνα αντιμετώπισε πυραύλους που στόχευαν την περιοχή της Λατάκειας, μια πόλη της παράκτιας επαρχίας όπου βρίσκεται η ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim.

Επτά άτομα φέρεται ότι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, η επίθεση είχε στόχο την έδρα του οργανισμού τεχνικών βιομηχανιών στην Λατάκεια, που ανήκει στον συριακό στρατό.

Αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για “ισχυρές εκρήξεις” που ακούστηκαν στην πόλη.

Σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές, οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας και ένα εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 10.00 μ.μ (τοπική ώρα).

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τροχιοδεικτικά βλήματα και στήλες καπνού από τους πυραύλους να σημαδεύουν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από την Λατάκεια, όπως και πολλές εκρήξεις.

Αντιαεροπορική δραστηριότητα  αναφέρθηκε επίσης στις επαρχίες της Homs και της Tartous, όπου η Ρωσία διατηρεί ναυτική  βάση.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι “πλήθος πυραύλων” κατερρίφθησαν (χωρίς να αναφέρονται σε συγκεκριμένο αριθμό).

Πολλαπλές αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για επίθεση από που πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από drones.

Δεν είναι σαφές εάν γύρω από την Khmeimim έχουν εμπλακεί και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εκτός των μονάδων της συριακής αεράμυνας.

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Ahmad Kazem από το Συριακό Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πολλαπλές τοπικές εκθέσεις έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για την εκτόξευση των πυραύλων, αλλά δεν υπάρχει κάποια ανεξάρτητη επιβεβαίωση των εκθέσεων αυτών.

Μια άλλη πιθανότητα που εκφράστηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι η επίθεση με drones προήλθε από τους τζιχαντιστές στο Idlib.

Το πρακτορείο SANA ανέφερε ότι οι πύραυλοι που στόχευαν την Λατάκεια ήρθαν από την θάλασσα, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Η επίθεση έρχεται λίγες μόλις ώρες αφότου η Ρωσία και η Τουρκία διαπραγματεύτηκαν την μερική αποστρατιωτικοποίηση της επαρχίας Idlib, που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των αντικυβερνητικών μαχητών, συμπεριλαμβανομένης της σχετιζόμενης με την Al-Qaeda, Hayat Tahrir al-Sham (γνωστής και ως Jabhat Al-Nusra).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας