Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζει την αποικία του για απελάσεις των ρώσων διπλωματών

1009
ηπα

Τη στήριξή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες εξέφρασε η εκπρόσωπό του Χίθερ Νάουερτ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει πως οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στην Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της.

Η «Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της», έγραψε.

Η Ελλάδα αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα μέτρα αποτελούν απάντησε σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Εμμεση στήριξη Πάιατ

Ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, είπε ότι είναι γνωστές οι απόψεις των ΗΠΑ γι’ αυτά τα ζητήματα.

 

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Αρνητικό για τις διμερείς σχέσεις

«Σε θέματα όπως είναι οι απελάσεις διπλωματών υπάρχει η πάγια τακτική της συμμετρικής συνέπειας», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε ερώτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου, αναφορικά με την είδηση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για την απέλαση Ρώσων διπλωματών.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος εξήγησε «ότι σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη δεν προσφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε υπ´ όψιν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν τη δική τους αξία διότι μιλάμε όχι για εικονικές σχέσεις αλλά για την πρακτική αμοιβαίας δράσης προς όφελος των δυο λαών».

Το θέμα, ήταν στα ρωσικά ΜΜΕ κορυφαίο, για δεύτερη μέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας