Το ΠΔΠ & ο προϋπολογισμός ΕΕ αποτελούν μηχανισμό επιβολής λιτότητας και στρατιωτικοποίησης της ΕΕ

1506
λαός

 Παρουσίαση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου μετά το 2020 από τον Γιούνκερ.

  • Μείωση του προϋπολογισμού ως ποσοστό το Ακαθάριστου Ευρωπαϊκού Εισοδήματος.
  • Περικοπές 7% στην Πολιτικής Συνοχής.
  • Περικοπές 5% στην ΚΑΠ και ειδικά στις άμεσες ενισχύσεις αγροτών.
  • Αύξηση στρατιωτικών δαπανών για Frontex, PESCO και αμυντική βιομηχανία.
  • Νέες προϋποθέσεις για τη λήψη χρηματοδότησης στο όνομα του «κράτους δικαίου».

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου μετά το 2020 από την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πρόταση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζει την ευρωπαϊκή κανονικότητα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα είναι δεσμευμένοι οι ευρωπαϊκοί λαοί.
Ο ολοκληρωτικός νεοφιλελευθερισμός της ΕΕ απαιτεί λιγότερες δαπάνες για την κοινωνική συνοχή, την περιφερειακή ανάπτυξη και τη γεωργία, μεγαλύτερες πολιτικές δεσμεύσεις από τα κράτη-μέλη για την δημοσιονομική και οικονομική πολιτική που θα ασκούν, περισσότερες δαπάνες για την στρατιωτικοποίηση, τον έλεγχο των συνόρων και την καταστολή.
Το ΠΔΠ και οι ετήσιοι προϋπολογισμοί της ΕΕ δεν αποτελούν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για την άμβλυνση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων ή ένα μέσο εξισορρόπησης των δημοσιονομικών πιέσεων που ασκεί το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Ο κοινοτικός προϋπολογισμός είναι ένας μηχανισμός επιβολής ολοκληρωτικής λιτότητας, αντι-εργατικών μεταρρυθμίσεων, απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους και χρηματοδότησης των ειδικών συμφερόντων του κεφαλαίου (τράπεζες, εργολάβοι, κτλ)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας