Το ξήλωμα του ζουρλομανδύα του ευρώ και της ΕΕ έχει ήδη αρχίσει

προστατευτισμός

Η Ιταλία δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, ακόμα και αν το 2ο στη σειρά πραξικόπημα που συντελείται (το 1ο ήταν με τον Μόντι και την κυβέρνηση τεχνοκρατών), καταφέρει να κυριαρχήσει στην γείτονα.
Η άρνηση του σημερινού προέδρου Ματαρρέλλα στην τοποθέτηση του Σαβόνα για υπουργού οικονομικών, με αιτιολογία ότι είναι εχθρικός με το ευρώ, δεν χρειάζεται επεξηγήσεις. 

Οι δηλώσεις του επικεφαλής των 5 αστέρων Ντι Μάιο αμέσως μετά τις εξελίξεις, είναι χαρακτηριστικές του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρεται η απολυταρχία του ευρωιερατείου στην Ιταλία, δίνοντας παράλληλα εξαιρετικό πλεονέκτημα στην συλλογική συσπείρωση του ιταλικού λαού.

Ο Ντι Μάιο είπε πως: «Αντιπροσωπεύουμε σχεδόν το 60% των ψηφοφόρων αλλά φαίνεται ότι την Κυβέρνηση την φτιάχνουν oi τραπεζίτες και οι χρηματιστές. Και το 80% να πάρουμε πάλι τα ίδια θα βρούμε. Δουλεύουμε πυρετωδώς για μια νέα Ιταλία αλλά φαίνεται ότι την Κυβέρνηση τη φτιάχνουν στο εξωτερικό. Αν κριτικάρεις το ευρώ και την ΕΕ είσαι χειρότερος και από εγκληματίας. Η χώρα δεν είναι ανεξάρτητη. Δεν υπάρχει ελευθερία κι ας λέγεται Δημοκρατία. Την Κυβέρνηση τη φτιάχνουν ξένες χώρες, εξωιταλικά κέντρα. Δεν θα τελειώσει όμως εδώ η ιστορία

Είναι χαρακτηριστικό πως το βιντεάκι του ντι Μάιο έσπασε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας κάθε ρεκόρ θέασης, ανεβαίνοντας κυριολεκτικά κάθε 10 λεπτά ανά 300.000 χτυπήματα!!

Ακόμα και ο Σαλβίνο από την μεριά της Λέγκας του Βορά και συμπορρευόμενος με το κίνημα των 5 Αστέρων, δήλωσε πως «για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί, και όχι Γερμανοί, ή άλλες εθνικότητες»,
«
Όλα αυτά ισχύουν αν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά αν έχουμε μια αλυσίδα που δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό που δεν αρέσει στο Βερολίνο και στις ισχυρές εξουσίες, σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα, για να συμπληρώσει  σε μήνυμά του που μεταδόθηκε κι αυτό μέσω facebook, ότι την επόμενη φορά που θα συναντηθεί με τον πρόεδρο είναι για να φύγει ο τελευταίος, δίνοντας στους Ιταλούς ραντεβού στους δρόμους!

Στην Ιταλία αυτήν την ώρα υπάρχουν ηχηρές φωνές που προτίθενται να καταθέσουν μήνυση στον πρόεδρο Ματαρρέλλα για εσχάτη προδοσία.

Ανεξάρτητα από το πως ακριβώς θα εξελιχθεί η πολιτική κρίση στην Ιταλία, για το αν θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, ή ακόμα και αν η συνεργασία Λέγκας και 5 Αστέρων τελικά ενδώσει (πράγμα που για την ώρα δείχνει απίθανο), ή νικηθεί στην επιδίωξή της να ξαναφέρει την Ιταλία, τουλάχιστον στην θέση της, την 3η μεγαλύτερη οικονομία στη Ευρώπη και την αξιοπρέπεια του Ιταλικού λαού, το νερό μπήκε στο αυλάκι και ρέει ανεμπόδιστα προς την μεγάλη κοίτη του χειμάρρου που λέγεται Ιταλικός λαός.

Ο πανικός της ΕΕ, του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και των κάθε λογής δεκανικιών τους είναι σίγουρο, ότι θα προσπαθήσει να δρομολογήσει εξελίξεις περνώντας στην αντεπίθεση με κάθε τρόπο. Και κύρια σημασία αυτή την ώρα, έχει αφ’ ενός η αντίσταση και η συμπεριφορά του Ιταλικού λαού καθώς και η αλληλεγγύη που θα επιδείξουν έμπρακτα όλοι οι λαοί που υποφέρουν μέσα στο κολαστήριο της ευρωζώνης, με προεξέχοντα τον δικό μας. Να πως εφαρμόζεται η διεθνιστική αλληλεγγύη!

Στην Ελλάδα, το μάθημά τους πρέπει να πάρουν επιτέλους όλα τα αληταριά που πρόδωσαν τον ελληνικό λαό, είτε με την φορεσιά του δεξιού, είτε με του αριστερού Μπουταρισμού. Αυτή την στιγμή στην Ιταλία, η εξουσία κόβει βόλτες στις πλατείες και στους δρόμους, αρκεί οι φίλοι Ιταλοί να την διακρίνουν και να την διεκδικήσουν. Και η σκυτάλη της θα δοθεί αναγκαστικά και σε μας, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι Παυλόπουλοι, Τσιπραίοι, Μητσοτάκηδες, και το κοινοβουλευτικό σύστημα που τους στηρίζει, είναι περισσότερο πανικόβλητο παρά ποτέ.

Forza Italia!!

 

Εδώ η δήλωση di Maio:
https://www.facebook.com/LuigiDiMaio/videos/1721102037926335/?hc_ref=ARRJM6XaorLm5og3mK2Hvi2c8McZC2Us8o5hGpZXslx0mMt9kN3vgrntYJN_6ifyLdI

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας