Νέες εκλογές στην Ιταλία προανήγγειλε ο ”εντολοδόχος” πρωθυπουργός Cottarelli

1605
εκλογές

Νέες εκλογές είτε στις αρχές του 2019 είτε μετά το καλοκαίρι στην Ιταλία προανήγγειλε ο ”εντολοδόχος” πρωθυπουργός και έμπιστος της Γερμανικής Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και των αγορών Carlo Cottarelli στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αποδοχή τη πολιτικά πραξικοπηματικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας Sergio Matarella.

Όπως εξήγησε ο Cotarelli, ο χρόνος των εκλογών θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνησή του θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί τότε οι εκλογές θα γίνουν μετά το καλοκαίρι. Εάν, αντίθετα, λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε, όπως είπε, θα εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός και μετά η χώρα θα πάει σε εκλογές το αργότερο στις αρχές του 2019.

Ο Cotarelli δήλωσε ρητά τη δουλοφροσύνη του στην ευρωζώνη αποκαλύπτοντας ανοικτά και το ρόλο που το ανέθεσαν να κρατήσει πάση θυσία την Ιταλία στο ευρώ ανεξάρτητα από τη θέληση του λαού.

«Με την Ευρώπη χρειάζεται εποικοδομητικός διάλογος, γνωρίζοντας ότι ο ρόλος μας, ως ιδρυτικής χώρας είναι βασικός, όπως και η παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ», κατέληξε ο Κάρλο Κοταρέλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας