Το μεγάλο “ΠΑΣΟΚ” (ΣΥΡΙΖΑ) τρώει το μικρό (ΚΙΝΑΛ). Ο Κρεμαστινός δείχνει το δρόμο

2234
σύριζα

Με νέες δηλώσεις του ο Δημ. Κρεμαστινός επιμένει ότι είναι μονόδρομος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑΚΙΝΑΛ, ενώ την ίδια μέρα, μπορεί και για παρεμφερή λόγο, ο Στ. Μαλέλης, μετά από ρήξη με την Φ. Γεννηματά, παραιτείται από την θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος.

Η μετεκλογική κρίση στο ΚΙΝΑΛ, μετά και το μέτριο εκλογικό αποτέλεσμα του τελευταίου, καλά κρατεί, σέρνεται και μάλλον θα λάβει με την πάροδο του χρόνου μεγαλύτερες και υπαρξιακές διαστάσεις.

Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε, πολύ περισσότερο τρία!

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αν προσπεράσουμε την ιστορική τους διαδρομή, κινούνται στον ίδιο, πλέον, πολιτικοϊδεολογικό χώρο: τον χώρο της “ευρω-(ψευτο) διεθνιστικής” νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας που έχει προξενήσει μεγάλη ζημιά στην Ευρώπη και τους λαούς της. Στον ίδιο πολιτικοϊδεολογικό χώρο με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, με διάφορες παραλλαγές και δόσεις, κινείται και το ΜέΡΑ25.

Αν εξαιρέσει κανείς τις προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιαιτερότητες των ηγετών τους και τα ιδιαίτερα συμφέροντα που εκφράζουν οι ξεχωριστές “δομές” των ξεχωριστών κομμάτων, θα μπορούσε άνετα να μιλήσει κανείς για την ύπαρξη ενός κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) με τις παραφυάδες αυτού, παλιότερες και νεότερες, το ΚΙΝΑΛ και τον Βαρουφάκη, γιατί ΜέΡΑ25 στην ουσία δεν υπάρχει!

Η λύση, όμως, στο ελληνικό δράμα βρίσκεται πέραν της ΝΔ, της συντηρητικής πλευράς του νεοφιλελεύθερου και ολοκληρωτικού γερμανικού “ευρωπαϊσμού” και πέραν του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜέΡΑ25, δηλαδή της σοσιαλδημοκρατικής, με διάφορες αποχρώσεις, πλευράς του νεοφιλελεύθερου “ευρω-(ψευτο) διεθνισμού”.

Αυτός ο σύγχρονος πόλος, πέραν του ευρωπαϊσμού και “διεθνισμού” των Βρυξελλών και της Ελλάδας αποικίας και υπαλλήλου του ευρωατλαντισμού, είναι το ζητούμενο.

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας