Λονδίνο:Κοντά σε συμφωνία “στρατηγικού επιπέδου” με Άγκυρα για διάσωση τουρκικής οικονομίας!

420
Το Λονδίνο κοντά σε συμφωνία

“Βυθίζονται” οι Βρετανικές φρεγάτες Arrowhead 140 για το ΠΝ;

Η τύχη τους παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη καθώς η Βρετανία βρίσκεται κοντά σε οικονομική συμφωνία “στρατηγικού επιπέδου” με την Τουρκία!

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινεί και το Reuters, η Τουρκία είναι πολύ κοντά σε συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος “Fx swap” με το Αζερμπαϊτζάν, την Ρωσία και την Βρετανία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έκλεισε ήδη παρόμοια συμφωνία με την Κίνα.

Μείζον θέμα για την Βρετανία και το… ΠΝ

Το ερώτημα όμως αφορά την Βρετανία που θέλει να δώσει “ανάσα” στα ελληνικά ναυπηγεία και να πουλήσει τις φρεγάτες Arrowhead 140 στο Πολεμικό Ναυτικό.

Γιατί η Βρετανία συγκαταλέγεται στη λίστα με… “αυταρχικά καθεστώτα” Ρωσίας-Κίνας, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, πρόθυμη να παράσχει τέτοιου είδους οικονομική βοήθεια στην Τουρκία; Το ακραίο φιλοτουρκικό παρελθόν δεν μπορεί να ξεχαστεί απ ότι φαίνεται.

Το Λονδίνο αν τελικά υπογράψει την συμφωνία “swap” με την Άγκυρα θα δώσει μεγάλη οικονομική “ανάσα” στην τουρκική οικονομία αναδεικνυόμενο σε “στρατηγικό εταίρο” του Ερντογάν μαζί με… Ρωσία και Κίνα.

Τουρκικά ΜΜΕ: Προχωρημένες συζητήσεις για συμφωνίες “swap” 

Όπως αναφέραμε, η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία και Βρετανία για μια συμφωνία “ανταλλαγής συναλλάγματος”.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το Αζερμπαϊτζάν θα γίνει η δεύτερη χώρα-μετά την Κίνα- με την οποία θα υπογραφεί συμφωνία προσδίδοντας “οικονομική ασφάλεια” στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία βρίσκεται ακόμη σε συζητήσεις με Μαλαισία, Νότιο Κορέα καθώς και άλλες χώρες της Ασίας για παρόμοιες συμφωνίες “swap”.

O Κεντρικός τραπεζίτης της Τουρκίας, Şahap Kavcıoğlu, παραδέχτηκε την Τρίτη πως η Τουρκία “βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για συμφωνίες ανταλλαγής ξένου συναλλάγματος “FX Swap” με έναν αριθμό χωρών.

Επιπλέον τόνισε πως η Άγκυρα βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση δύο συμφωνιών”.

«Έχουν γίνει συνομιλίες με τη Νότια Κορέα και τη Ρωσία για “συμφωνία swap” εδώ και αρκετό καιρό.

Το Αζερμπαϊτζάν και η Μαλαισία συγκαταλέγονται επίσης στις σημαντικές χώρες με τις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες», ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος.

«Μπορεί να υπάρξει συμφωνία ανταλλαγής με μία ή περισσότερες χώρες» ανέφερε ο ίδιος.

Οι συνομιλίες με το Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται «πολύ κοντά σε μια συμφωνία», ανέφερε μια άλλη πηγή, προσθέτοντας, «και η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν θετική προσέγγιση σε αυτήν τη συμφωνία».

Μια πηγή είπε στο Reuters ότι η Άγκυρα μπορεί επίσης να επεκτείνει περαιτέρω τη συμφωνία “swap” που διατηρεί με τον περιφερειακό της σύμμαχο, το Κατάρ, η οποία ανέρχεται σε 15 δισ. δολάρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας