Το ΚΚΕ και τα «κίτρινα γιλέκα»

3426
κκε

Ανακοίνωση αλληλεγγύης εξέδωσε το ΚΚΕ – και πολύ καλώς – στις μαζικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία. Μια μικρή, όμως, λεπτομέρεια. Από την μακρόσυρτη ανακοίνωση του ΚΚΕ απουσιάζει πλήρως και επιδεικτικά ο τίτλος του κινήματος που διεξάγει τις κινητοποιήσεις. Δεν υπάρχει στην ανακοίνωση ούτε καν η φράση «κίτρινα γιλέκα», η ομπρέλα δηλαδή μέσα από την οποία αναπτύσσεται αυτό το πρωτόγνωρο, χωρίς κομματική καθοδήγηση, πρωτότυπο και δυναμικό κίνημα των πολιτών με τα τόσο δίκαια και ριζοσπαστικά, σε γενικές γραμμές, αιτήματα και τις πρώτες επιτυχίες. Κάθε εξήγηση για την «παράλειψη» δεκτή.

ΥΓ: Η εξήγηση γι’ αυτήν την «παράλειψη» της ανακοίνωσης του ΚΚΕ υπάρχει. Σε ολοσέλιδο άρθρο του ο Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου (8-9/12/2018) με αρχικά Α.Μ. και τον«πονηρό» τίτλο «Για ποιον… φωσφορίζουν τα “κίτρινα γιλέκα”;», (σ.σ.: ίσως για την αντίδραση!) «αποδομεί» πλήρως το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», το κάνει «φύλλο-φτερό», δεν βλέπει, περίπου, τίποτα το θετικό στον χαρακτήρα του και σχεδόν το παρουσιάζει ως αποκύημα της Λαϊκής Ενότητας!!!

Όσοι θέλουν να διαβάλουν ένα αυθόρμητο, χωρίς κομματική διάσταση λαϊκό κίνημα, μπορούν να βρουν χίλια «τρωτά» για να το «κατεδαφίσουν» και να το συκοφαντήσουν, χάνοντας το κύριο και το ουσιαστικό: ότι αυτό το κίνημα ενεργοποιεί και βγάζει στον δρόμο πολίτες, τρομάζει όλα τα ευρωπαϊκά κατεστημένα, σημειώνει επιτυχίες και πάνε να το πνίξουν με τον στυγνό κρατικό αυταρχισμό. Αντί, λοιπόν, να σχολιάζουμε εκ του ασφαλούς και να αποδομούμε τα «κίτρινα» γιλέκα, χρειάζεται να παρέμβουμε θετικά σε αυτό το κίνημα και με σεβασμό στις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του, ώστε να μην «ξεστρατίσει», να μην πέσει στα νύχια αγυρτών, υπηρεσιών και προβοκατόρων, να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα για το καλό των εργαζομένων, των λαών και της νεολαίας και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Όλα τα άλλα μοιάζουν περισσότερο με μια παλιά λογική που λέει: ό,τι δεν ελέγχει το ΚΚΕ είναι σώνει και καλά προβληματικό, αν όχι επικίνδυνο και αντιδραστικό!

*Ολόκληρο το άρθρο του Ριζοσπάστη εδώ.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας