Το κίνημα και η ΛΑΕ ανέστειλαν και πάλι πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας

2367

Και σήμερα, Τετάρτη, 18/7, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΛΑΕ και της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών» κάτω από συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία, που είχαν προγραμματίσει και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών,είχαν συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού οδήγησαν στην αναστολή πολλoύς από αυτούς, γεγονός που αποτελεί νίκη για το κίνημα.

Ιδιαίτερα στην Αττική αναστάλθηκαν σχεδόν όλοι οι πλειστηριασμοί που αφορούσαν πρώτες κατοικίες και είχαν προγραμματιστεί από συμβολαιογραφεία με έδρα το κέντρο της Αθήνας.

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑ.Ε, διοργάνωσαν και σήμερα, Τετάρτη, 11/07/2018, στην Αθήνα αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Ακαδημίας 62, κάτω από το συμβολαιογραφείο, όπου πραγματοποιούνταν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δύο πρώτων κατοικιών, μία 104 τ.μ στην Καισαριανή, με τιμή προσφοράς 78.000 ευρώ, και η άλλη 70 τμ  στο κέντρο της Αθήνας με τιμή προσφοράς 54.000 με επισπεύδουσα και στις δύο περιπτώσεις την ALPHA BANK. Τελικά κάτω από την πίεση της κινητοποίησης αναστάλθηκαν και οι δύο πλειστηριασμοί.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. της Παναγιώτη Λαφαζάνη, και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών».

Σημειωτέον ότι την τρέχουσα εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα 461 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν. Μεταξύ αυτών δεκάδες πλειστηριασμοί αφορούν πρώτες κατοικίες.

Με βάσει τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ψεύδεται συνεχώς και ασύστολα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και λαϊκής κατοικίας και περιουσίας αξίας κάτω από 300.000 ευρώ,

Η ηθική και πολιτική πρόκληση μάλιστα είναι ότι οι τράπεζες κλιμακώνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αρπάζουν μ’ αυτούς λαϊκές κατοικίες και περιουσίες την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ότι οι ίδιοι  οι τραπεζίτες έδιναν πακτωλό χαριστικών δανείων στους εαυτούς τους.

Παρά, λοιπόν, τα επικοινωνιακά σόου, που ετοιμάζουν η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός στις 21 Αυγούστου, γιατί δήθεν τότε βγάνουμε από τα μνημόνια, οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται. Ιδιαίτερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Μόνο στο 2018 προβλέπονται θα γίνουν 9.500 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στην τριετία 2019-2021 άλλοι 120.000, πρόκειται δηλαδή για κανονική ληστεία σε βάρος του λαού.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διαμήνυσαν ότιδεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται ενάντια στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας ούτε μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις δυσκολίες μαζικών κινητοποιήσεων αυτή την περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας