Το Ισραήλ απειλεί θρασύτατα να πλήξει ιρανικούς στόχους στο Ιράκ!

989
ισραήλ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η χώρα του να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στο Ιράκ, στην περίπτωση που θεωρήσει ότι απειλείται η ασφάλεια του Ισραήλ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

«Θα αντιμετωπίσουμε κάθε ιρανική απειλή, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Έχουμε πλήρη ελευθερία δράσης» δήλωσε με περισσή δόση θράσους ο υπουργός, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τους τελευταίους μήνες το Ιράν παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους σε σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Ιράκ.

Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές τέτοιο που θα τους επέτρεπε να πλήξουν το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία ή το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και στόχος είναι να αποτρέψουν κάθε επίθεση εναντίον των ιρανικών συμφερόντων στην περιοχή, σύμφωνα πάντα με αυτές τις πληροφορίες.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να πλήξει το Ισραήλ στρατιωτικές θέσεις του Ιράν στο Ιράκ ή την Συρία, ο Λίμπερμαν απάντησε στο ίδιο υπερφίαλο και θρασύ ύφος, πως «παρακολουθούμε τι συμβαίνει στη Συρία και τις ιρανικές απειλές. Δεν θα περιοριστούμε μόνο στο συριακό έδαφος, αυτό πρέπει να καταστεί σαφές».

Μολονότι, τυπικά και μόνο, δεν έχει εμπλακεί στον πόλεμο στη γειτονική Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της συριακής κυβέρνησης και αυτοκινητοπομπών που μεταφέρουν όπλα τα οποία, όπως υποστηρίζει, προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ έχει ενεργή συμμετοχή στην υπόθεση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση Άσαντ, βοηθώντας και επιχειρώντας από κοινού εναντίον του συριακού κυβερνητικού στρατού, με τζιχαντιστικές παραστρατιωτικές ομάδες, κυρίως στην επαρχία Γιαρμούκ, στη νοτιοδυτική Συρία, στην οποία ανήκουν και τα υψώματα του Γκολάν, των οποίων περίπου το 50% έχει καταλάβει παράνομα το Ισραήλ από το 1973 και η πράξη αυτή έχει καταδικαστεί και από αλλεπάλληλα ψηφίσματα της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας