ΛΑ.Ε Θεσ/νικης: Thessaloniki Summit 2018-Συνάντηση Βαλκανικών προτεκτοράτων με Αμερικανό Πρέσβη

1005
SUMMIT

THESSALONIKI SUMMIT 2018  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΩΝ

ΥΠΟ ΤΗΝ «ΑΙΓΙΔΑ» ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ-ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ  15  ΝΟΕΜΒΡΗ  6.30΄ Μ.Μ.  ΣΤΗΝ  ΚΑΜΑΡΑ

 

Στο Thessaloniki Summit 2018, που διοργανώνει και φέτος ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, και  συμμετέχουν μεγαλομέτοχοι και CEO επιχειρήσεων, όπως ο ΤΑΡ, η Τρ. Πειραιώς, η  Fraport κ.ά., και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο  κ. Μητσοτάκης, θα συζητήσουν για την ανάπτυξη του «επιχειρείν», εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, «τον αναπτυξιακό ρόλο των ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ, αλλά και τρίτων χωρών στη διαπεριφερειακή συνεργασία, καθώς και την ανάδειξη των προοπτικών του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της χώρας μας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ουσιαστικά, θα συζητήσουν την προώθηση των στρατηγικών στόχων των ΗΠΑ και της Ε.Ε., που είναι η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., και η συνολική προώθηση σ΄ αυτά των οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε, με τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συντάσσεται πλήρως, επιχειρώντας να εξυπηρετήσει με αυτόν τον τρόπο και τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου. Γι αυτό το λόγο, συμμετέχουν στο Summit και ο τοποτηρητής των ΗΠΑ στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, καθώς και η πρέσβειρα του Ισραήλ, που μαζί με την κυβέρνηση του εθελόδουλου Α. Τσίπρα, συγκροτούν τον επικίνδυνο για την ειρήνη και τον ελληνικό λαό, νέο άξονα ΗΠΑ-Ελλάδα-Ισραήλ.

Τα σχέδια που δρομολογούνται μέσω αυτών των συνεδρίων, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, με τους κατακρεουργημένους μισθούς και συντάξεις, τις επισφαλείς εργασιακές σχέσεις και την εργασιακή ζούγκλα, τους απλήρωτους μήνες δουλειάς, τις συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις, τους πλειστηριασμούς και την αρπαγή ακόμη και της πρώτης κατοικίας, και όλα τα δεινά που έχουν επιβληθεί στα 8,5 χρόνια των μνημονίων.

Οι δηλώσεις του κ. Σαββάκη, Προέδρου του Σ.Β.Β.Ε, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία (για όσους τυχόν είχαν), ως προς το μέλλον που απεργάζονται για τους εργαζόμενους: «Ναι μεν οι δείκτες βαίνουν βελτιούμενοι, αλλά μιλάμε για αναιμική ανάπτυξη και αν δεν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με την ίδια αποφασιστικότητα δεν θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων. Όπου μεταρρυθμίσεις, εννοεί όλες τις μνημονιακές διατάξεις, που καταβαράθρωσαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση.

Την κατεύθυνση αυτή σηματοδοτεί και η συμμετοχή της Τρ. Πειραιώς, που είναι και χορηγός, η οποία είναι από τις τράπεζες που με ιδιαίτερο ζήλο βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία, και  πρόσφατα πρότεινε στους εργαζόμενους να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών, και να εργάζονται με «εθελοντική» μερική απασχόληση!

Τέλος, απολύτως προβλέψιμη είναι η παρέμβαση του κ. Τσίπρα, που για μια ακόμη φορά θα επιχειρήσει να αφηγηθεί το δικό του success story, στο οποίο όμως, ευημερούν μόνον οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και τα ξένα αρπακτικά funds στα οποία ξεπουλά τη χώρα ολόκληρη. Θα αναλωθεί σε ανέξοδες προεκλογικές παροχολογίες, και σε όξυνση της κούφιας «αντιπαράθεσης» με τον κ. Μητσοτάκη, τη νεοφιλελεύθερη γραμμή του οποίου, εφαρμόζει με απαρέγκλιτο τρόπο.

Η ανάπτυξη της χώρας δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να έρθει μέσα από τις ολέθριες μνημονιακές πολιτικές, όπως ήδη αποδεικνύεται εδώ και οκτώμισι χρόνια που εφαρμόζονται.

Απαιτεί ένα ριζοσπαστικό, προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας, με βασικό γνώμονα τις ανάγκες των υποτελών τάξεων και την προστασία του περιβάλλοντος, με εθνικοποίηση υπό κοινωνικό και εργατικό έλεγχο των τραπεζών, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και επαναφορά στο δημόσιο όσων ξεπουλήθηκαν, αποκατάσταστη μισθών, συντάξεων, εργασιακών σχέσεων κτλ. κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του δημόσιου χρέους με παύση πληρωμών, γενναία σεισάχθεια των ιδιωτικών χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, έξοδο από την ευρωζώνη, ρήξη και έξοδο από την Ε.Ε.

 

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καλεί όλους και όλες στη συγκέντρωση – διαδήλωση που καλεί ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και άλλες συλλογικότητες, την Πέμπτη 15 Νοέμβρη, στις  6.30΄μ.μ., στην Καμάρα,

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας