Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος

1212
συγκέντρωση

Μεγάλη 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σήμερα, Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου και διοργάνωσε συγκέντρωση στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης -που είναι η πρώτη των δημοσίων υπαλλήλων μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια – βρέθηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά αιτήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οι απεργοί απαίτησαν μεταξύ άλλων μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με νομοθετική ρύθμιση, σταμάτημα του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, βελτίωση των μισθών και των συντάξεων.

Στη Συγκέντρωση ξεχώρισαν τα μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ αγωνιστικό και δυναμικό χρώμα έδωσε σ’ αυτή η μαζική παρουσία φοιτητών με τους συλλόγους τους.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν και τα μπλοκ της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π. Λαφαζάνη, του ΜΕΤΑ και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, που είχαν πραγματοποιήσει προσυγκεντρώσεις στην οδό Σταδίου και στα Προπύλαια αντίστοιχα.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια.

Στη σημερινή απεργία εκτός από την ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν και ορισμένες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα του ιδιωτικού τομέα μεταξύ των οποίων η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο και σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Θα ακολουθήσει πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ στις 28 Νοέμβρη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ είτε με στάση εργασίας είτε με άλλη απεργιακή μορφή, που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας