Το εργαστηριακό κρέας απάντηση στην περιβαλλοντική ρύπανση;

1196
κρέας
Μια νέα εταιρεία έχει συγκεντρώσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή εργαστηριακού κρέατος, με την ελπίδα να κυκλοφορήσει στα καταστήματα μέχρι το 2021.

Η εταιρεία Mosa Meat θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη διαδικασία για να παραγάγει εργαστηριακό κρέας, με σημαντικά μειωμένο κόστος.

Το πρώτο εργαστηριακά ανεπτυγμένο κομμάτι κρέας παράχθηκε και καταναλώθηκε το 2013, αλλά με το απαγορευτικό κόστος των 325.000 δολαρίων. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μιας πιλοτικής μονάδας παραγωγής για την προσφορά των πρώτων προϊόντων στην αγορά το 2021.

«Η αντικατάσταση της παραδοσιακής παραγωγής κρέατος με «καλλιεργημένο» κρέας θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, θα ελευθερώσει μεγάλο αριθμό πόρων που χρησιμοποιούνται τώρα για την παραγωγή κρέατος παγκοσμίως και θα διαταράξει εντελώς μια παλαιά και επί του παρόντος μη βιώσιμη βιομηχανία», δήλωσε ο Αλεξάντερ Χόφμαν, διευθυντής της M Ventures. «Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που ηγούμαστε αυτής της επένδυσης στη Mosa Meat, μια εταιρεία που συνδυάζει μοναδικά τα τρόφιμα και τη βιοτεχνολογία», πρoσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, η εκτροφή ζώων είναι υπεύθυνη περίπου για το 14,5% των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η κτηνοτροφία καταλαμβάνει επίσης έδαφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποδοτικά, για την παραγωγή καλλιεργειών. Η κατανάλωση κρέατος προβλέπεται επίσης να διπλασιαστεί μεταξύ του 2000 και του 2050, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τις ενισχυμένες μεσαίες τάξεις σε όλο τον κόσμο, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Το «καλλιεργημένο» εργαστηριακό κρέας αναπτύσσεται από ζωικά βλαστοκύτταρα και όχι από την εκτροφή και τη σφαγή ενός ζώου, με αποτέλεσμα να υποστηρίζεται ως μέθοδος από ομάδες δικαιωμάτων ζώων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας