Το Αρτσάχ δεν θα αποδεχθεί να γίνει μέρος του Αζερμπαϊτζάν

438
Το Αρτσάχ δεν θα αποδεχθεί

Ο κρατικός υπουργός του Αρτσάχ Αρτάκ Μπεκλαριάν διαβεβαιώνει ότι οι αρχές του Αρτσάχ και ο λαός του Αρτσάχ δεν θα αποδεχθούν καμία επιλογή για να γίνουν ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν. Ο Μπεκλαριάν το είπε αυτό κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το Αρτσάχ δεν θα είναι ποτέ μέρος του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον υπουργό του Αρτσάχ, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης είναι αντιληπτό από τη διεθνή κοινότητα, καθώς δύο από τις τρεις βασικές αρχές της διευθέτησης της σύγκρουσης δεν ισχύουν πια.

“Με άλλα λόγια, οι αρχές της εδαφικής ακεραιότητας και της μη χρήσης βίας δεν ισχύουν πια λόγω του πολέμου. Η αρχή της αναγνώρισης του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση παραμένει, η διεθνής κοινότητα και η Ομάδα Μινσκ του ΟΑΣΕ το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Γι ‘αυτό θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά, η Αρμενίας επίσης πρέπει να καταβάλει ενεργές προσπάθειες. Ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει κάποια θετική πρόοδος σε αυτό το θέμα “, κατέληξε ο Μπεκλαριάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας