Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος: Καθόρισαν βακούφια στα Βαρώσια για να τα οικειοποιηθούν

710
Καθόρισαν βακούφια στα Βαρώσια

Για έγκυρους τίτλους ιδιοκτησίας βακούφικων περιουσιών που αφορούν το Βαρώσι και βρέθηκαν στα αρχεία του «τμήματος βακουφίων» (Ίδρυμα Τουρκοκυπριακών Θρησκευτικών Υποθέσεων) μίλησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον «πρόεδρο», Μουσταφά Γκιοκμέν και τα μέλη του «διοικητικού συμβουλίου» του «τμήματος».

Ανακοίνωση του γραφείου του κ. Τατάρ γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι η πολιτική τους στο θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου δεν είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και την διεθνή κοινότητα και αυτή θα εφαρμοστεί μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο, με τρόπο που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα των βακουφίων.

Ευχαρίστησε το «τμήμα βακουφίων» για την εργασία που έχει κάνει όσο αφορά το θέμα του Βαρωσίου αλλά και γενικά για το έργο του.

Ο κ. Γκιουκμέν δήλωσε ότι στηρίζουν τον κ. Τατάρ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε ότι απεβίωσε ο Μεχμέτ Σιουκρού Ταντογάν, πρόεδρος της Ένωσης Βετεράνων Πολέμου της Τουρκίας, 71 ετών, που στις 15 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στο Βαρώσι είχε πέσει σε κενό δύο μέτρων μπροστά από το ξενοδοχείο Λόρδος και είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Ο Τάντογάν είχε αρχικά νοσηλευτεί στο «κρατικό» νοσοκομείο Αμμοχώστου και στην συνέχεια είχε μεταφερθεί στην Τουρκία για να συνεχίσει εκεί την θεραπεία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας