Τουρκοαζέροι κατέρριψαν ρώσικο ελικόπτερο-δύο νεκροί-ζήτησαν υποκριτικά συγγνώμη-«Αρκούδα» ξύπνα, πριν είναι αργά!

1771
ρώσικο ελικόπτερο

Η κατάρριψη του ρώσικου ελικοπτέρου μπορεί να αποδειχθεί το θανάσιμο λάθος των Τουρκοαζέρων.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επιθετικό ελικόπτερο Mi-24 της ρωσικής Αεροπορίας στρατού καταρρίφθηκε από αζέρικο φορητό πύραυλο εδάφους-αέρος στα σύνορα Αρμενίας με Αζερμπαϊτζάν, αλλά εντός αρμενικού εδάφους.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 Ρώσους νεκρούς και 1 τραυματία, ενώ το Αζερμπαϊτζάν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, η οποία υποστηρίζει πως έγινε «καταλάθος».

«Στις 9 Νοεμβρίου περίπου στις 17:30 ώρα Μόσχας, συνοδεύοντας ένα κομβόι της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης μέσω του εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας στον εναέριο χώρο κοντά στον αρμενικό οικισμό του Yeraskh κοντά στα σύνορα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Nakhichevan (Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν), το ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 υπέστη πυρά από το έδαφος MANPADS», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του αρμενικού κοινοβουλίου Έντμον Μαρούκιαν δημοσίευσε πλάνα από την κατάρριψη του ελικοπτέρου των ρωσικών δυνάμεων. Ο Αρμένιος ΥΠΑΜ δήλωσε πως η Αρμενία θα βοηθήσει να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων στην επαρχία Αραράτ της Αρμενίας έλαβε επέιγουσα κλήση ότι ρωσικό ελικόπτερο συνετρίβη και εξερράγη σε φαράγγι μεταξύ των χωριών Yeraskh και Paruyr Sevak.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από το Ναχατσιβάν, την Αυτόνομη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν η οποία είναι ένας θύλακας αποκομμένος από την υπόλοιπη χώρα και βρίσκεται στα δυτικά της Αρμενίας.

https://twitter.com/IF_Asia_/status/1325841540305088514?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1325841540305088514%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fenoples-sygkroyseis%2F932766_ektakto-oi-azeroi-katerripsan-rosiko-elikoptero-pano-apo

Αζερμπαϊτζάν: «Εμείς ρίξαμε το ρώσικο ελικόπτερο»

 

Το Αζερμπαϊτζάν, μέσω ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ, παραδέχθηκε ότι οι δυνάμεις του έριξαν το ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 εντός αρμενικού εδάφους και ζητάει μία «μισή» συγγνώμη αλλά μεταθέτει ταυτόχρονα και μέρος της ευθύνη στους Ρώσους επειδή πετούσαν… χαμηλά και τη νύχτα! 

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε στο Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στις 9 Νοεμβρίου φέτος. στις 18:30 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-24 της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταρρίφθηκε στο τμήμα Ναχτσιβάν των κρατικών συνόρων Αρμενίου-Αζερμπαϊτζάν», αναφέρει η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και προσθέτει:

« Από την άποψη αυτή, πρέπει να υπογραμμιστούν τα ακόλουθα:

– η πτήση με ελικόπτερο πραγματοποιήθηκε πολύ κοντά στα κρατικά σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, ενώ συνεχίζονται οι ενεργές στρατιωτικές συγκρούσεις στη ζώνη της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν  στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

– η πτήση πραγματοποιήθηκε στο σκοτάδι, σε χαμηλό υψόμετρο, έξω από τη ζώνη ανίχνευσης ραντάρ αεροπορικής άμυνας.

– Τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας ρωσικής Αεροπορίας δεν έχουν προηγουμένως πετάξει σε εκείνη την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτών των παραγόντων και υπό το πρίσμα της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή και της αυξημένης ετοιμότητας μάχης σε σχέση με πιθανές προκλήσεις της αρμενικής πλευράς, το επιτελείο μάχης αποφάσισε να ανοίξει πυρ για να σκοτώσει.

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ζητά συγγνώμη από τη ρωσική πλευρά σχετικά με αυτό το τραγικό συμβάν, το οποίο είναι τυχαίο και δεν κατευθύνεται κατά της ρωσικής πλευράς.

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών μελών του πληρώματος και εύχεται στους τραυματίες να αναρρώσουν γρήγορα.

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν δηλώνει ότι είναι έτοιμη να πληρώσει την κατάλληλη αποζημίωση».

Η στιγμή της κατάρριψης του ρωσικού Mi-24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας