Τουρκικός Αττίλας στην ελληνική ΑΟΖ-Βύθιση τουρκικού πλοίου για παραβίαση λιβυκής ΑΟΖ!

3625
αοζ

Το Oruc Reis μέσα στη θαλάσσια ζώνη της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στον απόηχο της συμφωνίας τμηματικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου που φτάνει ΕΩΣ και τον 27ο μεσημβρινό, ανατολικά προς τις τουρκικές ηπειρωτικές ακτές.  Διθυραμβικά σχόλια από συστημικά ΜΜΕ, πανηγυρισμοί από κυβερνητικούς κύκλους.

Όμως, ψύχραιμες και έγκυρες αναλύσεις, αναδεικνύουν ότι στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ήταν να “οριοθετήσει πλήρως την ΑΟΖ και να κλείσει την εκκρεμότητα με την Αίγυπτο, αλλά να σιγουρέψει το ..μέτωπο με την Τουρκία, παραχωρώντας στην Άγκυρα– μέσω της συμφωνίας με την Αίγυπτο- την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ από τον 28ο μεσημβρινό και ανατολικά” (βλέπε εδώ).

Το Oruc Reis βρισκόταν το απόγευμα έως και 20 ν.μ εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κινείται με κατεύθυνση νοτιοανατολικά, σχεδόν σε ευθεία γραμμή  συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου με ταχύτητα 3-4 μίλια την ώρα. Οι κυβερνητικοί πολιτικοί κύκλοι συνιστούν ψυχραιμία τώρα.

Ας θυμηθούμε, όμως,  τις δηλώσεις  προηγούμενων ημερών των αρμοδίων του υπουργείου Άμυνας :

ΥΠΑΜ Ελλάδας: “Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της”.(βλέπε εδώ).

ΑΓΕΕΘΑ: “Όποιος πατήσει έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε, μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι “(βλέπε εδώ).

Ας δούμε τώρα και τις δηλώσεις των “συμμάχων” μας:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει ειδοποίηση σε άλλα πλοία για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανικής Καγκελαρίας  Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι είναι απαραίτητο οι εμπλεκόμενοι να επιδιώξουν άμεσα την έναρξη διαλόγου εκφράζοντας την ελπίδα(!) ότι θα επιλυθούν τα διαφιλονικούμενα ζητήματα Δικαίου της Θάλασσας.

Ισραήλ:

Το Τελ Αβιβ επιδίδεται τελευταία στη “διπλωματία των αγωγών” και ειδικότερα νέων εξαγωγικών ενεργειακών συμφωνιών. Βέβαια υπάρχει και η “διπλωματία των κανονιοφόρων”, βλέπε Τουρκία.

Νέα οικονομική συμφωνία θα μπορούσε να συναφθεί στη Ανατολική Μεσόγειο καθώς διεξάγονται διαβουλεύσεις για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού, που μέσω του Λεβιάθαν (το κοίτασμα φυσικού αερίου του Ισραήλ), θα μπορούσε να εφοδιάσει εκτός από άλλες χώρες και την Τουρκία με αέριο.

Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης νοιώθει σαν στο σπίτι του στο Ισραήλ, Βρυξέλλες, ΗΠΑ αλλά, δυστυχώς, οι “σύμμαχοί” μας είτε μας αγνοούν, είτε σιωπούν είτε μας προτρέπουν να συρθούμε σε διάλογο με την Τουρκία.

Διάλογος, εφ’ όλης της ύλης, με την επιβολή τετελεσμένων εναντίον των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και με την Τουρκία σε θέση ισχύος, ενώ σύμφωνα με την τελευταία τουρκική Navtex, το Oruc Reis βρισκόταν, νωρίτερα, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά έως και 200 μέτρα απόσταση εκτός του ορίου της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ.

Πολύ ορθά ο Ταγίπ Ενρτογάν, σύμφωνα με τον έγκριτο Τούρκο δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt, προειδοποίησε την Ελλάδα και Αίγυπτο (αναρωτιέμαι βέβαια γιατί την τελευταία) ότι οι μεγάλες δυνάμεις ΔΕΝ θα παρέμβουν στη φλεγόμενη Ανατολική Μεσόγειο από την στόχευση έναρξης γεωτρήσεων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ από το τουρκικό γεωτρύπανο με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων, ενώ η ελληνική πολιτική ηγεσία παραμένει, έως τώρα, σιωπηλή.

Απανωτές επιθέσεις της ελεύθερης Λιβύης εναντίον του Τούρκου κατακτητή-Διαπραγματεύσεις συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με Ελλάδα

Ταυτόχρονα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας και ενώ υπάρχει πλήρης ανακολουθία των κυβερνητικών δηλώσεων που προηγήθηκαν και της απόκρισης στην τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ,  η Ελλάδα και η ελεύθερη Ανατολική Λιβύη ξεκινάνε συνομιλίες για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της νόμιμης δημοκρατικά εκλεγμένης Λιβυκής Βουλής, Abdul-Hadi Al-Hawaij, απεκάλυψε ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών με βάση το άρθρο 74 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας (Σύμβαση Mondego Bay-1982) που εδράζεται στις αρχές της καλής γειτονίας και σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας.

Και ενώ από τον Καγκελάριο της Λιβυκής Βουλής, Ακίλα Σάλεχ,  διεξάγονται πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο προώθησης της Πρωτοβουλίας του Καΐρου του Αιγύπτιου Προέδρου, ο LNA του Χαλίφα Χαφτάρ από αέρος και από θαλάσσης, αδιάκοπα, μάχεται εναντίον του Τούρκου κατακτητή.

Ο Στρατηγός του LNA, Khaled al-Mahjoub, δήλωσε σε ομιλία του χθες, Κυριακή, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 80 χρόνων από την ίδρυση του λιβυκού στρατού, ότι “οι ψευδαισθήσεις και οι φιλοδοξίες Τούρκων και τρομοκρατών διαλύονται. Ακολουθούμε το μονοπάτι των προγόνων μας και δεν θα αποδεχτούμε ΠΟΤΕ την τουρκική κατοχή…ο στρατός μας θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να φύγει ο εισβολέας από τη λιβυκή γη…..

Η αεροπορία του Χαλίφα Χαφτάρ βομβάρδισε και κατέστρεψε ολοσχερώς τουρκικά συστήματα αεράμυνας  στην περιοχή Al-Sadada όπου παρατηρείται συγκέντρωση χερσαίων δυνάμεων του ισλαμιστή Φαγιέζ αλ Σάρατζ ενόψει επικείμενης επίθεσης στη Σύρτη που είναι θωρακισμένη με συστοιχίες ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-300!

El Mahdawi Farag: «Έχω λάβει εντολές να βυθίζω τα τουρκικά πλοία»

Συγκεκριμένα, ο φιλέλληνας Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, El Mahdawi Farag, που η Ελλάδα είναι η άλλη του πατρίδα και όταν ανεβάζει δημοσιεύσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΦΒ, στέλνοντας μηνύματα στον… Ερντογάν, μιλάει ΠΑΝΤΑ στα ελληνικά, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο SKAI στις αρχές Δεκεμβρίου:

«Έχω διαταγή. Αν έρθουν τα ερευνητικά πλοία των Τούρκων, θα έχω μία λύση, να τα βουλιάξω εγώ» και στη συνέχεια της συνέντευξης του τόνισε ότι «εκτός από την πίστη μας στις ικανότητες και τις δυνατότητές μας, έχουμε προειδοποιήσει ότι μπορούμε να στοχεύσουμε ή να βυθίσουμε οποιοδήποτε πλοίο που απειλεί την εθνική μας ασφάλεια βασιζόμενοι στην πείρα και το αξιόμαχο των δυνάμεών μας. Πλοία γεμάτα με όπλα ή τρομοκράτες, γεωτρύπανα και ερευνητικά πλοία θα αποτελέσουν θεμιτό στόχο του στόλου μας».

Σήμερα ο Ναύαρχος, βύθισε τουρκικό πλοίο που μετέφερε τρομοκράτες. Με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια μάχεται εναντίον του στρατού και των μισθοφόρων της νεοθωμανικής Τουρκίας. Πρέπει να τονίσω ότι νοιώθει και Έλληνας

https://twitter.com/MLNA2020/status/1292861715756060672?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1292861715756060672%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FMLNA20202Fstatus2F1292861715756060672widget%3DTweet

Ο Ακίλα Σάλεχ σε νεότερες δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “η Τουρκία γνωρίζει ότι δίνει ένα χαμένο πόλεμο στη Λιβύη. Είναι ανίκανη να καταλάβει τη Σύρτη“.

Μήνυμα της θρυλικής Ταξιαρχίας της Τρίπολης του Χαλίφα Χαφτάρ

Κλείνω αυτό το ρεπορτάζ, με τα τελευταία λόγια των Abu Saleem Defenders, της θρυλικής ταξιαρχίας των υπερασπιστών της Τρίπολης. Μάχονται παντού στο λιβυκό έδαφος. Με αυταπάρνηση και αυτοθυσία για την υπεράσπιση της γης τους. Μέχρι τέλους. Μέχρι θανάτου…

“Οι άνθρωποι που δεν αγωνίζονται για τη απελευθέρωση της πατρίδας τους, δεν τους αξίζει να ζουν σε αυτή”….

https://twitter.com/AbuSaleemDF/status/1292882039084130308?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1292882039084130308%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FAbuSaleemDF2Fstatus2F1292882039084130308widget%3DTweet

83.000.000 βρίσκονται πίσω από το Oruc Reis δήλωσε ο ΥΠΕΞ Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Είμαι σίγουρη ότι όποια σχέδια και αν απεργάζονται οι επικυρίαρχοι της πατρίδας μας, οι ευρωπαϊκοί και ΝΑΤΟϊκοί “σωτήρες” και “σύμμαχοι” μας, ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί με οποιοδήποτε κόστος την γη του, τη θάλασσα και τον ουρανό του, τα νόμιμα κυριαρχικά του δικαιώματα.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας